Вулицю Лисенка викладуть бруківкою, яка лишилася з ремонту Богдана Хмельницького

1355 0
Її покладуть на частині від вулиці М. Заньковецької до вулиці Лісної.
Вигляд мощення на вулиці Мазепи до реконструкції, Google Maps

Вигляд мощення на вулиці Мазепи до реконструкції, Google Maps

Личаківській районній адміністрації передадуть 2000 кв. м бруківки, яка залишилася після реконструкції вулиці Богдана Хмельницького, на відрізку від вул. Промислової до вул. В. Липинського. Відповідне рішення сьогодні, 26 березня, ухвалив виконавчий комітет Львова.

Цю бруківку зберігали на території очисних споруд «Львівводоканал», що на вулиці Пластовій, 13.

Її використають для влаштування дорожнього покриття на вулиці Миколи Лисенка, де проводять роботи на частині від вулиці М. Заньковецької до вул. Лісної.

Читайте також: У Львові розподілили кошти на ремонт доріг, реконструкцію та реставрацію пам'яток

Роботи із реконструкції вулиці Лисенка виконує ТОВ «Будівельні споруди міста». Загальна вартість робіт становить 14 млн 200 тис. грн. Капітальний ремонт вулиці почали ще в 2015 році. На першому етапі ремонтували відрізок від вулиць Винниченка до Гуцульської, другий – від Гуцульської до Заньковецької, а ось зараз це третій завершальний – від Заньковецької до Лісної. Його розпочали 15 вересня 2020 року.

Раніше на дорозі лежав асфальт, а 20 см від бордюра лежав камінь. Зараз замість колотого каменю використають існуюче покриття – бруківку з вулиці Хмельницького.

На вулиці будуть дві смуги руху шириною 2,75 метрів із влаштуванням паркомісць і стоянками для маломобільних людей, на ділянці зроблять пологі з’їзди з влаштуванням тактильної плитки та паркомісця збільшеної ширини.

Після завершення усіх ремонтних робіт буде альтернативний шлях для проїзду Личаківської. Зокрема, з Личаківської можна буде повернути на вулицю Мучну, далі на Круп’ярську, Піскову, Лісну, об’їхати Лисенка і виїхати на Високий замок.

Нагадаємо, у Львові бруківку із вулиць Богдана Хмельницького, Чернівецької та площі Двірцевої зберігають на Пластовій.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!