Коли і як реконструюють вулицю Шевченка у Львові

6758 1
Наразі розробляють проект реконструкції вулиці.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Наступного року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиці Шевченка на ділянці від Хорватської до Залізничної. У Бюджеті розвитку на 2019 рік на ці роботи заклали 20 млн гривень.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

«По Шевченка проекту ще немає. ЛКП "Інститут просторового розвитку" напрацьовує декілька варіантів реконструкції, яким чином можна змінити транспортні потоки», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

За його словами, на повороті на вулицю Левандівську планують збудувати кільце по кварталу, що з’єднає вулицю із Залізничною та розвантажить район від заторів. 

«У першій половині року ми робитимемо проект, а з другої половини – робити саму реконструкцію, оскільки кошти виділили на самі роботи», – додав Андрій Білий.

Саме проектування та реконструкцію планують робити частинами, оскільки у проекті передбачать й заміну колектора та комунікацій. 

Читайте також: У Львові почнуть будувати новий міст на вулицю Шевченка

Реконструкцію вулиці Шевченка планували розпочати одразу після ремонту на Мечникова. Частково кошти на реконструкцію виділив ЄІБ. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект», співвласником якої є Валерій Чернишов. Його ж фірма проектувала реконструкцію вулиці Личаківської. 

Цього року міський голова Андрій Садовий сказав, що вулицю готові почати ремонтувати, якщо знайдуть компанію, яка працюватиме без авансу.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
1 Січня, 2019 20:03
Роман Спершу коментар що "Інститут просторового розвитку" напряцьовує варіанти реконструкції, а тоді що ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект», співвласником якої є Валерій Чернишов. То хто ж розроблятиме проект реконструкції вулиці?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!