Виконком ЛМР узаконив уже збудовану 14-поверхівку на Масарика

6704 1
14-поверхівку звели попри те, що Верховний суд скасував містобудівні умови та обмеження.
Фото: ЛУН

Фото: ЛУН

Виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на зведення будинку на вулиці Струмок – Масарика, 7, який уже звели, але не ввели в експлуатацію. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 18 жовтня.

Читайте також: Будівлю Промінвестбанку в центрі Львова продали за 5 млн доларів

Містобудівні умови та обмеження на зведення будинку затвердили у 2014 року, втім Верховний суд їх скасував. За словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, МУО скасували через те, що їх видавав департмент містобудування, натомість забудовник їх мав отримати за рішенням виконкому.

«Друга причина – це те, що у містобудівних умовах і обмеженнях не вказана відстань до садочка №167, що розташований поруч, і не обґрунтовано відповідність санітарним нормам і правилам. Третьою причиною є проблема з зонінгом», – каже Гелена Пайонкевич.

За її словами, коли у 2014 році видавали містобудівні умови, територія будівництва належала до зони багатоповерхової житлової забудови, а вже у 2016 році, коли затвердили зонінг Шевченківського району і коли вже почали будівництво, цю зону віднесли до дитячих дошкільних закладів.

«Це зробили або помилково або з інших причин. Я так розумію, що замовник містобудівної документації не вказав, що там уже є виділена земельна ділянка», – каже Гелена Пайонкевич.

На виконком прийшли також мешканці будинку та директорка садочку №167 Ольга Когут, яка зазначила, що до будівництва сусідня з садочком ділянка була звалищем, тож забудовник її лише впорядкував. Також вона додала, що тінь, яку тепер створює будинок, сприятливо впливає на будівлю дитсадка, адже створює затінок. Натомість як до цього сонячні промені прямо падали на кімнати відпочинку дітей.

Водночас активісти ГО «Народна дія Львів» кажуть, що будуючи ЖК в той час, як містобудівні умови суд скасував, є порушенням. Крім цього, навколо будинку не зможе проїхати пожежна техніка, а газова труба прокладена впритул до паркану дитсадка.

Читайте також: «Ріелу» дозволили забудувати територію колишнього «Алмазінструменту»

Додамо, що ТзОВ «Розвиток нерухомості» планувало забудувати на місці лічниці Андрея Шептицького на Озаркевича,4, житло, натомість після скандалів із УГКЦ та мешканцями, міськрада Львова виділила взамін під будівництво іншу ділянку на Струмок – Масарика, 7 та на Чорновола, 67г. 

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Розвиток нерухомості» належить Катерині Бобко, а директором фірми є Микола Дмух. Серед засновників також зазначається будівельна корпорація «Інтергал-Буд». На початку жовтня Асоціацію «Підприємств будівельників «Інтергал-Буд» очолив Володимир Зубик, колишній член «Партії Регіонів».

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
18 Жовтня, 2019 13:47
Oksana Нарешті ця епопея закінчиться і буде порядок. Мешканці цього ж будинку дають, а дехто вже віддав, діток у цей ж садочок. Стільки було спекуляцій і замовлених активістами статтей у медіа про цю будівлю ніби це найбільша проблема міста...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!