Міськрада Львова скасувала документи на будівництво 5-поверхівки на Горбачевського

8027 1
На території має бути сквер і, можливо, дитячий садочок в майбутньому.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Сьогодні, 17 травня, виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови та обмеження, видані у квітні 2015 року на будівництво житлової багатоповерхівки на вулиці Горбачевського, 19. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

«Це історична частина міста, там був сквер, де без дозволу зрубали дерева. Мешканці виступили проти. Ми зустрічалися з керівником інституту, який переконував, що там мають збудувати житло для науковців, але документів, які б це підтвердили, не надав. Ми пропонували надати під житло для науковців іншу ділянку, кілька тижнів проводили зустрічі на місці. Пропозиція міста: скасувати містобудівні умови та обмеження, видані 20 квітня 2015 року, залишити там сквер, а на території, можливо, зробити садочок, далі проводити переговори з НАНУ щодо функціоналу території», – каже заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: На Горбачевського замість скандальної забудови хочуть облаштувати сквер

Нагадаємо, земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям.

Раніше містобудівні умови та обмеження на цю ділянку вже скасовували, проте Інститут відновив їх через суд. Коли на ділянці вирубали дерева, мешканці навколишніх будинків стали протестувати.


Читайте також:
17 Травня, 2019 13:13
L. ТАК і має діяти ЛМР. Сподіваюсь, це не останнє таке рішення, і сподіваюсь, це рішення не є просто для замилення очей.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!