Визначено найкращий проект нового міського архіву Львова

4458 0
Перше місце здобув проект архітектурної майстерні «Кудін» з Києва.

Друге місце присудили проекту авторського колективу Василя Балога та Марії Яструбчак зі Львова, а третє місце – проект бюро «Паламарчук» з Києва.

Як повідомив на брифінгу головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, журі майже одноголосно визначилося із проектом-переможцем. Одним із вагомих моментів у виборі переможця стало те, що цей проект запропонував розсувну схему стелажів, яка дозволить удвічі зменшити площу архіву, порівняно з іншими пропозиціями.

Натомість голова журі Юрій Столяров наголосив на тому, що проект-переможець поєднав у собі раціональність, економічність, та запропонував яскраву і харизматичну архітектуру.

«Це буде дуже знаковий та важливий проект для історії архітектури міста», – наголосив він.

Згідно з умовами, переможець отримує 90 тисяч і контракт на будівництво, за друге місце – 60 тисяч, а за третє – 30 тисяч грн.

Міський архів має постати на перетині вулиць Трускавецької та Пулюя, на ділянці площею 0,6 га. Згідно із задумом ініціаторів конкурсу, в цій будівлі мали б розміститися трудовий архів виконкому ЛМР, архів документів приватного права, міський архів та громадського центру. Реалізація проекту запланована на 2018-20 роки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!