Яблучний магнат зведе хмарочос на місці кінотеатру «Галичина» у Львові

16114 2
Міськвиконком видав містобудівні умови та обмеження на проектування кількох будинків по вулиці Любінській, 93, де раніше був розміщений кінотеатр «Галичина». Згідно з виданими умовами, найвища споруда комплексу сягатиме 68 метрів.
фото: projeto-a.com

фото: projeto-a.com

Згідно з документами, йдеться про реконструкцію нежитлового приміщення у житловий комплекс з вбудованими та прибудованими будівлями громадського та комерційного призначення і підземним паркінгом. У містобудівних умовах зазначено про п’ять будівель, найменша з яких матиме два поверхи, а найвища – 20 поверхів і висоту не більше 68 метрів.

Умови видані на ім’я Тараса Барщовського – знаного підприємця, засновника групи компаній T.B. Fruit, статки якого ділові видання оцінювали у понад 100 млн доларів.

T.B. Fruit є вертикально-інтегрованою міжнародною групою компаній із замкненим циклом виробництва (вирощування сировини-переробка-транспортування). До складу групи входять власні садові угіддя, 8 заводів з переробки фруктів та овочів (Україна, Польща, Молдова), а також транспортно-логістичний та інжиніринговий бізнеси.

Читайте також: На Львівщині хочуть збудувати конкурента «Буковелю»

Кінотеатр «Октябрь» збудували на вулиці Любінській, 93 у 1980 році. Наприкінці 1980-х його перейменовано на «Жовтень», а згодом на «Галичину». Будинок демонтували у 2013 році.

Тарас Базюк


Читайте також:
15 Вересня, 2017 19:59
Олександр Якщо кінотеатр звався "Октябрь" то як його могли збудувати в 1980-му році? 60-та річниця жовтневого перевороту була в 1977-му році, тоді його й збудували. Будівництво коштувало 1200000 рублів, використані матеріали: мармур, плита-брехчія, камінь ракушечник, тощо. Краще проведіть журналістське розслідування що сталося з цими цінними будівельними матеріалами після того як будівлю кінотеатру розібрали. Шкода що у всьому Львові не знайшлося жодного бізнесмена який би зберіг цю споруду...
15 Вересня, 2017 15:51
Ігор Яка реконструкція??? Там немає навіть фундаменту, його продали, коли демонтували кінотеатр!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!