Як біля Львова запускали ракети. Фото

2549 0
Сьогодні День авіації – професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту України. Відзначається щорічно в останню суботу серпня. Президент України Петро Порошенко вранці привітав на своїй фейсбук-сторінці українських авіаторів із професійним святом та побажав їм безхмарного неба. А з 21 по 28 серпня Україна вперше приймала Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту.
фото: gagadget.com, dyvys.info, zik.com.ua

фото: gagadget.com, dyvys.info, zik.com.ua

Домашня атмосфера та свято 24-ї річниці Незалежності рідної Батьківщини мотивували збірну України стати абсолютним чемпіоном Європи з ракетомоделювання у командній першості.
 

Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту 2015 проходив у селі Великий Дорошів, Жовківського району Львівської області. Для проведення Чемпіонату у полі облаштували спортивно-розважальне містечко площею майже 100 000 кв. м.  Територію було поділено на декілька зон: зона змагань – місце, де відбувалися старти моделей ракет;  зона для глядачів, облаштована трибунами та великим екраном, на якому вперше велася онлайн трансляція змагань; і зона відпочинку, де проходили майстер класи з ракетомоделювання і розважальні заходи для дітей та дорослих, інформують організатори заходу.

Стартував Чемпіонат 22 серпня з урочистої церемонії відкриття, яка пройшла на головній площі м. Жовква. На глядачів чекала розважальна програма за участі спеціально запрошених гостей – українського гурту Joryj Kłoc.

Всього у змаганнях брали участь 111 спортсменів з 12 країн світу, зокрема  Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії, Естонії і України. Особливим учасником стала команда США, яка просила спеціального дозволу у Міжнародної Авіаційної Федерації аби взяти участь в континентальному турнірі.

За підсумками 4 днів змагань українська збірна стала абсолютним чемпіоном у командній першості.

Завдяки організації щоденного безкоштовного трансферу за маршрутом Львів – спортивне містечко, Чемпіонат Європи з ракетомодельно спорту 2015  відвідали понад 1300 людей з різних куточків України.

Нагадаємо, що 12 квітня 2014 року на щорічному засіданні профільної авіамодельної комісії Міжнародної авіаційної федерації (FAI) Україна також виборола право на проведення Чемпіонату світу з ракетомодельного спорту 2016. Цього разу організатори  планують проводити змагання у м. Дніпропетровськ.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!