«Як Гаваї для США». Маск знайшов дивне пояснення, чому росія захопила Крим

1908 0
Крим абсолютно точно розглядається росією як невід'ємна частина росії, каже американський бізнесмен.
Фото: DW

Фото: DW

Американський бізнесмен Ілон Маск вважає, що Крим важливий для росії так само, як для США – Гавайські острови. Тому рф і захопила півострів.

Джерело: Ілон Маск у Twitter

Читайте також: Ілон Маск запропонував віддати окупований Крим росії. Реакції українців

«Подобається це комусь чи ні, але Крим абсолютно точно розглядається росією як невід'ємна частина росії. Крим також має критичне значення для національної безпеки росії, оскільки він є її південною військово-морською базою.

З їх точки зору, втрата Криму – це все одно, що для США втрата Гавайських островів і Перл-Харбору… Росія «бачить» Крим як важливу частину росії, так само, як Америка вважає важливою частиною Америки Гаваї», – написав Маск.

 

 

 

 

Читайте також: Ілон Маск вирішив продовжити фінансування Starlink в Україні 

На таку заяву засновника SpaceX і Tesla відреагував радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

«Ілон Маск, якщо кожного разу капітулювати перед Росією, почувши ядерні погрози, через скільки ітерацій цього протистояння SpaceX стане SpaceZ із "Дмитром Рогозіним" як СЕО? І скільки ще країн розпочнуть хаотичні ядерні перегони, щоб захистити себе? Сумнівна стратегія...», – написав Подоляк у Twitter.

 

 

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск опублікував так звані пропозиції для «мирного врегулювання» війни росії проти України, запропонувавши визнати Крим російським, а Києву прийняти набути постійного нейтралітету. Згодом він пояснював такі думки побоюваннями щодо ядерної війни, також говорив, що рф однозначно переможе у війні проти України, бо має більше населення та ресурсів.

Твіти американського бізнесмена викликали хвилю обурення з боку українських та інших користувачів соцмережі. Водночас російські ЗМІ та посадовці активно підхопили їх, наприклад, речник путіна дмітрій пєсков назвав їх «вартими уваги пропозиціями».

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!