Як лікарні Львова готуються до надзвичайних ситуацій?

2400 0
Заклади охорони здоров’я у Львові готуються до роботи в умовах надзвичайної ситуації. «Сподіваємось, таких ситуацій не буде, і ми не хочемо сіяти паніки, але маємо бути готові надавати людям медичну допомогу при масовому надходженні пацієнтів», – розповів tvoеmisto.tv начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Зважаючи на ситуацію в країні, ми розуміємо, що загрози можуть виникати і у Львові. Останнім часом надходили масові повідомлення про замінування, обстріляли будинок мера… Тому галузь охорони здоров’я має бути готова для роботи у надзвичайних ситуаціях з великою кількістю уражених», – пояснив Володимир Зуб.

З кінця лютого – початку березня заклади охорони здоров’я у місті проводять підготовку до роботи в режимі надзвичайних ситуацій (НС).

«В першу чергу, йдеться про охорону об’єктів. Посилена увага – до складів, харчоблоків, кисневих станцій тощо», – сказав Володимир Зуб.

На випадок, якщо доведеться приймати багато постраждалих, у кожній лікарні є «незнижувані та недоторкані резерви ліків». Ці запаси, зауважив Володимир Зуб, сформовані залежно від спеціалізації закладу, як це передбачено рішеннями Кабміну.

Також у медустановах створено невеликі запаси харчів. «Йдеться, в першу чергу, про лікарню швидкої медичної допомоги, 8-му міську клінічну лікарню, дитячу лікарню та пологові будинки. Це запаси їжі, яка не псується: крупи, консерви», – сказав Володимир Зуб.

У кожній установі також є резервуари для запасів води. «Якщо доведеться функціонувати в умовах НС, то 4-5 днів ми зможемо працювати. За цей час вдасться відновити нормальну роботу та налагодити постачання», – сказав Володимир Зуб.

Щодо лікарів та іншого медперсоналу, зі слів Володимира Зуба, схема їх роботи за НС була напрацьована до Євро-2012: «Чітко розписано, що має робити кожна людина. Ми це відпрацьовуємо, аби кожен знав свій маневр». Зокрема, за такою схемою навчились працювати у 8-ій міській клінічній лікарні, у Міській клінічній лікарні швидкої допомоги, у Львівській міській дитячій клінічній лікарні.

«Крім того, проходять навчання з надання невідкладної медичної допомоги для медперсоналу. Мова не йде про лікаря «швидкої допомоги», але, наприклад, акушер міг це призабути. Усе це – планова роботи. Ми це робимо не для того, щоб сіяти паніку, а щоб бути в тонусі», – сказав чиновник.

Нагадаємо, минулого тижня депутати Львівської міської ради ухвалили програму антитерористичних заходів. Зокрема, в межах цієї програми з бюджету міста виділили 200 тис грн. на закупівлю рацій для СБУ. «Антитерористична програма дозволила закупити рації для СБУ, на їхнє прохання, це засоби зв’язку. Не хочеться сіяти паніку, але ми маємо вчитися у такій країні жити, де може таке статись», – говорить депутат міськради Яромир Самагальський, пише Радіо Свобода.

Використано фото: tsn.ua, vodainfo.com, np.org.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!