Як Львів відзначить День Незалежності. Заходи

6047 0
24 серпня, у День Незалежності України, у Львові проведуть низку громадських акцій, присвячених культурному відродженню українців і вшануванню пам'яті Героїв. Урочистості до Дня Незалежності у Львові пройдуть під гаслом «День Незалежності. Мобілізація сили і духу».
Фото: anderver.livejournal.com

Фото: anderver.livejournal.com

Про це tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Цього року урочистості розділили на ряд заходів.

• День Незалежності. слово

• День Незалежності. звук

• День Незалежності. образ

• День Незалежності. діти

• День Незалежності. дух

• День Незалежності. рух

• День Незалежності. на районі

«Львів, як місто патріотизму і гідності святкуватиме День Незалежності без зайвої патетики, але гідно і з вдячністю кожному, хто обороняв або буде обороняти Україну від агресора», - кажуть в управлінні культури Львівської міськради.

«День незалежності. Слово» - це літературна складова святкування Дня Незалежності. Літературний фестиваль «Голос Дзвона» потішить любителів поезії з 21 по 24 серпня віршами поетів на таких локаціях: Бернардинський дворик, майданчик перед Музеєм-Арсеналом, Музей ідей, «Копальня кави» та ін.

Також управління культури ініціює в мережі Facebook фотофлеш-моб «Свобода для мене - це ...», де кожен отримає можливість написати про своє розуміння свободи. Кожне фото стане частиною великої фотомозаїки, яку у відеоформаті транслюватимуть напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, на площі Ринок. Вона стане завершенням акції «5 місць, де для Тебе читають про свободу», в якому одночасно в п'яти локаціях (Ратуша, пл. Музейна, церква Петра і Павла, галерея Дзиґа та літній клуб «Поліграф» на вул. Лесі Українки) 20 харизматичних особистостей будуть читати тексти про свободу.

Усі, хто долучився, візьмуть участь у розіграші трьох смартфонів від компанії «Київстар». Посилання на акцію.

«День Незалежності. Звук» - музичні акції в просторі міста, в тому числі і акустичний концерт від Collegium Musicum у військовому госпіталі Львова.

«День Незалежності. Образ» втілиться в довготривалій експозиції на білбордах та сітілайтах міста найкращих творів європейських та українських художників з фондів львівських музеїв. В межах святкування Дня Незалежності, Музей скульптур Михайла Дзиндри в Брюховичах запрошує на Ніч у музеї.

«День Незалежності. Рух» - виставка ретро-трамваїв, які в різний час курсували вулицями Львова.

«День Незалежності. Діти» - це дитяче свято у Львівському центральному парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

«День Незалежності. На районі» пройде на Збоїщах, Левандівці та на Підзамче.

Окрім зазначених заходів 24 серпня в 15:00 всіх львів'ян та гостей міста запрошують стати учасниками загальноміської акції «Де б ти не був - зупинись і заспівай гімн України».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!