Як львівський бізнес допомагає боротись із коронавірусом. Оновлено

7103 0
Львівські підприємці переказують від тисяч до мільйонів гривень на обладнання для лікарень міста й області.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Ресторатори, ІТ-компанії, промисловці Львова долучаються до боротьби з коронавірусом у Львові, перераховуючи кошти на потреби медзакладів або закуповуючи необхідне обладнання та розхідні матеріали, а також засоби індивідуального захисту для медпрацівників.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Учора про долучення до допомоги заявили Олена Вовк та Ростислав Вовк. Зокрема, компанії «Ензим»та «Кормотех» у найближчі дні закуплять для медзакладів обладнання кожна на 4 млн грн.

«Ми повні оптимізму і віри, що все буде добре», – каже Олена Вовк.

Згодом про долучення до ініціативи Олени Вовк заявив львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. Він зголосився виділити 150 тис. грн. Додамо, Вардкес Арзуманян першим серед власників закладів громадського харчування у Львові сказав, що його ресторани закриваються на карантин, якщо це може допомогти врятувати хоча б одне життя.

Про виділення 10 млн гривень на допомогу заявила львівська ІТ-компанія SoftServe.

«Кошти будуть перераховані у корпоративний благодійний фонд «Відкриті очі» та скеровані на вирішення нагальних медичних потреб у тих локаціях, де розташовані офіси компанії», – кажуть у компанії.

Як повідомили 20 березня у ЛМР, компанія вже закупила два апарати штучної вентиляції легень. Один передали у Львівську лікарню швидкої допомоги, другий передали у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню.

Фото: ЛМР

Про виділення 100 тис. грн повідомив СЕО KindGeek Юрій Гнатюк. Окрім того, додає він, працівники компанії організували збір власних коштів для потреб медиків та медзакладів.

«По суті ситуація дуже схожа до 2014 року, коли Російська Федерація почала війну проти України і прості люди та волонтери відстояли нашу незалежність. Єдина відмінність, що зараз наш ворог - невидимий. Але ще більшими ворогом в цій ситуації є страх та байдужість», – є страх та байдужість.

Комітет підприємців Львівщини на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що виділяє 100 тис. грн для опорних лікарень, задіяних у боротьбі з коронавірусом. Також КПЛ долучається до ініціативи Ярослава Рущишина Діємо разом. У її межах будуть згуртовуватись волонтери у мікрорайонах, аби допомогти уразливим групам, а також об'єднаються фахівці з різних галузей для проведення вебінарів та онлайн-навчання.

Львівський бренд кольорових шкарпеток Dodo Socks запускає благодійну колекцію, кошти від продажу якої будуть передані Благодійному фонду Крила надії, що опікується закупівлею обладнання, дезінфікуючих засобів та іншого необхідного для дитячої лікарні Охматдит.

Мережа аптек Подорожник, дитячих поліклінік Веселка та Народна самооборона Львівщини закупили для Львова 500 експрес-тестів для визначення коронавірусу. А компанія Бігборд безкоштовно виділила 200 рекламних площ для соціальної реклами про те, що потрібно залишатись вдома.

Мережа піцерій La П'єц повідомила про безкоштовну піцу на час карантину для медиків. Пропозицією можна скористатись один раз, вказавши медзаклад та посаду.

Про виділення 150 тис. грн БФ Крила надії для допомоги Охматдиту повідомили ще троє львівських підприємців: Михайло Меркулов, Олександр деда та Андрій Дрібнюк. Окрім того, Михайло Меркулов повідомив про закупівлю 20 костюмів біозахисту для медиків та закликав інших долучитись до цього.

Перелік львівських підприємств, які допомагають боротись з коронавірусом буде доповнюватись.

Нагадаємо, сьогодні голова ЛОДА Максим Козицький закликав підприємців і депутатів всіх рівнів долучитись до допомоги медикам у боротьбі з коронавірусом. Загалом же ініціатива стартувала ще кілька днів тому, як тільки в Україні оголосили карантин.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Як повідомили Tvoemisto.tv у ЛОДА, список необхідного, що можуть закупити і передати охочі, виглядає так:

  • Маски хірургічні
  • Рукавички
  • Респіратори класу не нижче FFP2
  • Окуляри
  • Медичні шапочки
  • Ізоляційні костюми (Комбінезон медичний (ламінований спанбонд) стерильний)
  • Халати медичні одноразові
  • Дизенфікуючі засоби для обробки поверхонь
  • Антисептики
  • Апарати ШВЛ (штучної вентиляції легень) – високого, середнього класу, портативні
  • Кардіомонітори
  • Набори для інтубації
  • Розхідники для дихальної апаратури

«Із багатьма позиціями зараз дефіцит на ринку. Контактуємо з різними постачальниками, щоб замовити необхідні матеріали. Будемо вдячні за будь яку перераховану суму, або якщо маєте можливість самостійно придбати перераховані позиції, також будемо щиро вдячні», – кажуть в ЛОДА.

Додамо, з резервного фонду бюджету Львівської області виділили 25 млн грн на підготовку області до епідемії коронавірусу.

Зазначимо, медекспертка ЮНІСЕФ Катерина Булавіна закликає подбати про запас кисневих концентраторів та апаратів для вимірювання рівня кисню.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!