Як львів’янам сплачувати лише 50% штрафу: деталі

4169 0
У коментарі Tvoemisto.tv Тарас Гук, начальник відділу адміністративної практики управління патрульної служби Львова, розповів про нововведення, які чекають на львів’ян, зокрема – про гнучку заохочувальну систему сплати штрафів.
фото: facebook, expres.ua, zik.ua

фото: facebook, expres.ua, zik.ua

За словами Тараса Гука, зміни до КУпАП передбачають:

- якщо порушник сплачує штраф протягом п’яти днів, то сума штрафу зменшується удвічі;
- протягом 30-ти днів порушник сплачує повну вартість штрафу;
- якщо ж протягом 30-ти днів він цього не робить, то накладається пеня у вигляді подвійного штрафу;
- ці зміни впливають лише на штрафи, зафіксовані в автоматичному режимі.

Читайте також: Шість нововведень про штрафи для водіїв

Окрім того, із 7 листопада також набуває чинності нововведення про автоматичну фіксацію, а ще – можливість оплачувати штрафи через термінали. «Правопорушники зможуть досить швидко і зручно оплатити штраф. Вони сплачуватимуть удвічі менше, аніж сплачували би зараз», – зазначає Тарас Гук.

Нагадаємо, зміни до Кодексу про адміністративні порушення, які узаконюють автоматичну фіксацію порушень ПДР, набувають чинності разом із законом про національну поліцію з 7 листопада. В Україні запровадять автоматичну фіксацію порушень ПДР та надсилатимуть копії постанов про адміністративні стягнення власникам транспортних засобів.

Спілкувалась Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!