Як львів’янам вберегти свій ровер від крадіжки?

3734 0
Через теплу погоду зростає кількість не лише велосипедистів, але й охочих поцупити цей транспорт у господаря. Пропонуємо вам кілька варіантів, як мінізувати можливість викрасти ваш ровер.
фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

Від початку року у місті зафіксували 179 велокрадіжок. Повернули лише 15%. Це ті двоколісні, які знайшли за гарячими слідами. «Найбільше звернень через крадіжки велосипедів зафіксовано у Шевченківському районі — 41 заява. Найменше у Галицькому та Залізничному районах — 25 та 24 заяви відповідно», — повіломляють у прес-служби міської міліції. Напередодні студенти на гарячому впіймали велокрадія. Молодик намагався поцупити ровер біля корпусів «Львівської Політехніки».

 

Пропонуємо вам кілька порад, як вберегти ваш велосипед від крадіжки:

Пристібайте велосипед в людному місці
Не шукайте місце під відеокамерами, а паркуйте байк в найбільш людному та прохідному місці. Це ні в якому разі не збентежить професіоналів, але, принаймні, відлякає початківців. Є надія, що один з перехожих виявиться небайдужим.

Використовуйте як мінімум два замки
Ця порада має подвійний сенс. По-перше, впоратися з двома замками – це, як мінімум, у два рази більше часу. По-друге, часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса. Обов’язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Утім, недорогі U-подібні замки злодії і не намагаються «кусати», а легко ламають саму основу замка.

Залишайте пристебнутий велосипед з встановленими низькими передачами
Ця порада допомогла зберегти декілька роверів. Якщо поставити найнижчу передачу (і спереду, і ззаду), то навіть шалено крутячи педалі, злодій не поїде швидше п’яти кілометрів на годину. Є дуже мала ймовірність, що ви з’явитесь у кульмінаційний момент, а він в з переполоху не встигне перейти на високу передачу.

Йдучи, знімайте з байка все цінне, не використовуйте ексцентрики
Тут все ясно: треба зняти велокомп’ютер, ліхтар, сумочку, - абсолютно все, що можна легко зняти. Якщо доводиться залишати велосипед пристебнутим, відмовтеся від ексцентриків. Перше, що знімають з велосипедів, – це колеса і сидіння. Якщо легко знімати вам – іншим буде ще легше. Тому замініть ексцентрики на осі та гвинти під внутрішній шестигранник, а ще краще – під Torx.

Нікому не кажіть реальну ціну велосипеда
Інформація, поширена вразливим приятелем про те, що ви зійшли з розуму і витратили купу грошей на кусок заліза , може потрапити не в ті вуха. Як не дивно, але багато крадіжок відбувається через випадкове наведення друзів.

Екзотика
Сюди входять різні екзотичні пристосування: багатодецибельні ревуни, сигналізації та GPS трекери. Все це можна встановити на велосипед, але це вже нагадує військові дії заради самої війни. Крім того, як показує практика, злодії успішно справляються і з електронним захистом.

 

Записати серійний номер до, написати заяву після

Якщо вже ваш ровер у зоні ризику, то запишіть його серійний номер, він вибитий знизу кареточного вузла (найнижча точка рами). Це допоможе заявити права на ровер, якщо міліція якимось чином його знайде. Зрозуміло, потрібно відразу заявити про крадіжку. Хоч шанси невеликі, але все-таки.

Загалом, максимально захистити велосипед від крадіжки можна тільки одним способом – тримати його завжди перед очима, їздити в магазин удвох, паркувати тільки в квартирі. Якщо такий варіант абсолютно неприйнятний, то є й альтернатива – складні велосипеди. Такий апарат можна взяти з собою в супермаркет, а вдома він легко поміститься під диваном.

Джерело: «Варта 1», ВелоЛьвів.Онлайн, Львівська Хвиля

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!