Як львів’яни рятували дерева від піскосуміші. Фоторепортаж

5057 0
Сьогодні львівські активісти прибирали піскову суміш на вулиці Городоцькій.
фото: Зоя Красовська

фото: Зоя Красовська

Сьогодні, 14 квітня, львів’яни зібралися на акцію «Порятунок дерев від піскосуміші». Як інформує кореспондентка Tvoemisto.tv, активістів було приблизно 15. Упродовж кількох годин роботи вони прибрали алею на вулиці Городоцькій, почистили решітки, перестелили агроволокно та досипали ґрунту там, де його бракувало. Загалом назбирали орієнтовно 30 мішків піскової суміші.

Читайте також: Чисто і без піску. Як у Вінниці вирішили проблему слизьких тротуарів

Нагадаємо, у Львові зареєстрували петицію проти використання піскосуміші для посипання вулиць взимку, яка за добу набрала майже 400 голосів.

«Піскосуміш, після танення снігу, забруднює вуличну інфраструктуру, забруднює повітря, потрапляє в очі та легені мешканців. Забивається дощова каналізація, створюється додаткове навантаження на очисні споруди, чималі кошти йдуть на збір та вивезення залишків. Ще одним наслідком використання піскосуміші є те, що двірники найчастіше утилізують її в газони, що погіршує і без того поганий стан ґрунту: сіль неповоротно накопичується, пісок перешкоджає доступу води і повітря до коренів рослин», — йдеться в описі до петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Фото Зої Красовської


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!