Як виглядатиме меморіал Небесної Сотні у Львові. Візуалізація

5219 0
Наразі закінчують розробку детального плану.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

Із наступного року створять робочу групу, яка працюватиме над реалізацією проекту меморіалу Небесної Сотні у Львові, яку розробили переможці конкурсу. Про це повідомляє прес-служба ЛМР. 

Йдеться про створення громадського простору з меморіалізацією подій Революції Гідності на території вулиці Кривоноса («Губернаторські вали») у Львові.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, наразі є детальний план території парку «Високий замок», де й планують збудувати меморіал. Але він очікує погодження на громадських слуханнях та сесії міської ради, які відбудуться найближчим часом. Після  погодження і затвердження плану мають створити робочу групу, яка опікуватиметься проектом.

Читайте також: «Активістський» меморіал Небесної Сотні на Сихові: чому архітектори проти

«Було проведено три конкурси: перший – на ідею пам’ятника, другий конкурс був провалений, оскільки були недостойні роботи (журі одноголосно прийняло рішення скасувати цей конкурс, у тому числі в журі був представник родини Небесної Сотні); третій конкурс був проведений і схвалений» – каже Юліан Чаплінський.

Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв Небесної Сотні. За словами головного архітектора міста він великий і складний і потребує якості, а не швидкості.

Нагадаємо, переможця конкурсу на кращий проект меморіалу Небесної Стоні визначили у лютому цього року. У конкурсі взяли участь 25 ідей. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!