Як навчити дитину дружити? 5 книг у допомогу батькам

5442 0
Школярі – одні із найвимогливіших читачів. Тому добрати дитині книгу до смаку часом буває складно. Щоб спростити ваші старання, Tvoemisto.tv поспілкувалося з львівською письменницею, поціновувачкою дитячої літератури й мамою Наталкою Малетич. Вона розповіла про кращі книги про дружбу, що будуть цікавими юним читачам.
фото: royallib.com, ababahalamaha.com.ua, starylev.com.ua, mybook.biz.ua, umnichka.com, helpfulhints.blox.ua

фото: royallib.com, ababahalamaha.com.ua, starylev.com.ua, mybook.biz.ua, umnichka.com, helpfulhints.blox.ua

Всеволод Нестайко «Тореадори з Васюківки». Головні герої  книги втрапляють у різні пригоди, сваряться й миряться. Однак, не зважаючи на всі перипетії,  залишаються друзями.

Астрід Ліндґрен «Брати Лев’яче  Серце». В основі повісті – історія справжньої дружби двох братів. Заради порятунку рідної людини 13-річний Юнатан жертвує своїм життям. Та, як виявляється, насправді смерті немає. Тож невдовзі Юнатан та його молодший брат Карл зустрічаються в дивовижній країні Нангіялі. Там на героїв чекає купа чудових пригод. А час робить дружбу братів тільки міцнішою.

Поттеріана Джоан Роулінґ. У семи книгах Джоан розповідає історію чудової трійці – Гаррі, Рона та Герміони. Їх дружба проходить випробування і часом, і ревнощами, і навіть подекуди заздрістю. Історія розвивається на тлі перипетій, пов’язаних із подоланням зла в образі Волдеморта.

Дзвінка Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая». Головна героїня – Марта – має друзів не лише серед ровесників. Вона товаришує і з паном Карлом, який навчає її живопису, і з жінкою на інвалідному візку на ім’я Поліна. Остання, у свою чергу, приятилює з композитором… Бахом. Історія Марти вчить, що справжній дружбі не стає на заваді ані вік, ані час.

Ніна Елізабет Ґрьонтведт «Привіт, це я!» та «Абсолютно не цілована». Ці книги норвезької письменниці сподобаються насамперед юним представницям прекрасної статі. Головні героїні – Уда Андреа і Геллє – здавна товаришують. Проте часом між ними пробігає чорна кішка. Історія дружби, непорозумінь і випробувань написана у формі дівчачого щоденника. Книги оформлені своєрідними малюнками самої авторки.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!