Як облаштують пішохідний простір на вулиці Дорошенка

2583 0
Поруч із зупинкою громадського транспорту з’являться нові дерева, а на одній з будівель намалюють мурал.
фото: Вячеслав Журба

фото: Вячеслав Журба

Із наступного понеділка, 11 червня, у Львові на вулиці Дорошенка розпочнуть облаштовувати нову зупинку громадського транспорту. Після цього у липні ділянку вулиці закриють для проїзду приватного транспорту. В коментарі Tvoemisto.tv керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова розповіла про те, як облаштують новостворений пішохідний простір.

«Ми просили архітекторів, які робили зупинку, передбачити місця для дерев, проте їх висаджуватимуть на фінальній стадії. Там є дуже широкий хідник і місце, що дуже розжарюється на сонці, тож дерева там не завадять», — каже вона.

Окрім того, на будинку №7 з’явиться мурал, який планували намалювати протягом минулого року.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, рішення про реорганізацію руху на вул. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього руху. Згідно з моделюванням, рух на Дорошенка має пришвидшитись на 5-6 хвилин. Трамвайні зупинки облаштують тут одна навпроти одної та пристосують для людей із інвалідністю. Як повідомлялось раніше, приватний транспорт після реорганізації рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі — Університетською та Словацького в напрямку Головної пошти.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!