Як обрати хобі до душі. Шість порад

10437 0
Хочете проводити вільний час приємно і з користю? Знайдіть заняття до душі. Хобі допоможе відволіктися від буденних справ, зніме напругу і позбавить від стресу. Tvoemisto.tv підготувало 6 порад, які допоможуть обрати захоплення.
фото: about-ukraine.com,  avatarko.ru, frankivsk-online.com, vkurse.ua

фото: about-ukraine.com, avatarko.ru, frankivsk-online.com, vkurse.ua

Оцінка власних можливостей. Вибираючи хобі, зважайте на характер, темперамент, смаки. Можна зайнятися як активними (танці, плавання, велосипеди, бокс тощо), так і пасивними (в’язання, вишивання, квітникарство, малювання і т.д.) справами. Визначте, який тип діяльності підійде саме вам.

Досвід інших. Поспілкуйтеся з рідними, друзями, знайомими. Поцікавтеся, чим вони займаються у вільний час. Можливо, їх досвід зацікавить або навіть надихне вас.

Фінанси. Інколи хобі вимагає значних капіталовкладень. Рекомендуємо одразу визначитися, скільки коштів ви зможете вкладати у свої заняття. Звісно, із часом хобі може приносити прибуток. Проте на перших етапах доведеться працювати «у мінус».

«Ні» мейнстріму. Не орієнтуйтеся на модні віяння. Пам’ятайте, що  сучасні тенденції – річ відносна. Обирайте хобі винятково до душі.

Інформація. Зацікавилися якимось заняттям? Пошукайте якомога більше інформації про цей напрям в інтернеті, ще раз оцініть свої можливості. Якщо зупинили свій вибір на певному хобі, зареєструйтеся на тематичних форумах, налагодіть контакт у професійних спільнотах, поспілкуйтеся з однодумцями. За можливості відвідуйте різноманітні тренінги, майстер-класи.

Час. Не поспішайте з остаточним рішенням. Перші враження можуть обманути вас. Намагайтеся вправлятися у тій чи іншій справі до першого результату. Украй бажано займатися не менше тижня, ідеальний варіант – місяць.

За матеріалами lifetips.org.ua, hobbies.in.ua, www.everydayme.ru, dobro.pw.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!