Як організують завершення навчального року під час карантину. Роз’яснення

2812 0
Аби запобігти поширенню Covid-19 просять не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу,
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

У департаменті освіти і науки Львівської ОДА роз’яснили організацію завершення 2019-2020 навчального року. Зокрема, рекомендують завершити 2019-2020 навчальний рік у терміни відповідно до ст. 10 ЗУ «Про повну загальну середню освіту» і провести річне оцінювання із врахуванням досягнень за період з 1 вересня 2019 до 11 березня 2020 та під час запровадження карантину при умові, що заклади забезпечили дистанційними технологіями.⠀

Читайте також: Яку зарплату отримають учителі на карантині

Завершити оформлення шкільної документації пропонують після послаблення карантину або відповідно до складених графіків роботи педагогічних працівників на робочих місцях у закладах освіти. Водночас свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, свідоцтва досягнень, табелі мають оформити не пізніше 15 червня.

Окрім цього, слід врахувати вимоги наказу МОН України від 30.03.2020 №463 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2019-2020 навчальному році» та врахувати, що учні 11-х класів складають ДПА у формі ЗНО, відповідно до Календарного плану підготовки та проведення ЗНО 2020 року зі змінами, внесеними на підстави наказу МОН України. Документи про здобуття повної загальної освіти учні отримають після проходження ДПА.

Учням 1-8, 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, треба надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020-2021 навчального року; учням, які продовжуватимуть навчання у інших закладах, видати документи з врахуванням карантинних заходів.

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

Аби запобігти поширенню Covid-19 у 2019-2020 навчальному році просять не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі свята «Останнього дзвоника» та урочистостей з нагоди отримання документів про освіту.

ТЕГИ: дпа, ЗНО, МОН

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!