Як працюватимуть банки на новорічні та різдвяні свята

2514 0
У період новорічно-різвяних свят банки матимуть ті ж вихідні, що й у всіх громадян, однак повинні забезпечити безперебійну роботу банкоматів.
фото: kordon.com.ua

фото: kordon.com.ua

Національний банк України затвердив регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) НБУ та роботи банківської системи наприкінці грудня 2016 року – початку січня 2017 року. Згідно з постановою НБУ, додатковими вихідними для банківської системи будуть понеділок 2 січня і понеділок 9 січня. У той же час 4-6 і 10 січня банківська система буде працювати в звичайному режимі.

Читайте також: У «Приватбанку» заявляють про стабілізацію ситуації з готівкою

28 і 29 грудня система електронних платежів працює в режимі продовженого банківського дня на 2 години. 30 грудня до 13:00 всі учасники СЕП можуть здійснювати платежі  лише між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані в НБУ та в органи Державної казначейської служби України. З 30 грудня до 4 січня включно буде діяти офіційний курс гривні, встановлений Національним банком України 29 грудня 2016 року.

«У період з 31 грудня 2016 року до 9 січня 2017 року включно банки повинні забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів», – йдеться в постанові.

Нагадаємо, на Новий Рік та Різдво українці відпочиватимуть по три дні поспіль, адже свята збігаються із вихідними. Відтак, два офіційні державні вихідні (1 та 7 січня) перенесуть на понеділок.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!