Як працюватимуть львівські дитсадки влітку. 7 фактів

3131 0
У Львові відбувається організація функціонування дошкільних навчальних закладів у літній період. Батькам пропонують бути активними та заздалегідь потурбуватися про зайнятість своїх дітей у літній період.
фото: portal.lviv.ua, euroviza.vn.ua, ukranews.com

фото: portal.lviv.ua, euroviza.vn.ua, ukranews.com

1. Упродовж останніх кількох років у літній період у дошкільних навчальних закладах Львова відбувається об’єднання груп або припиняється функціонування закладу на певний час. Така ситуація виникла тому, що в літній період (особливо липень-серпень) у дошкільних навчальних закладах суттєво зменшується кількість дітей в групах, оскільки батьки часто забирають дітей на літнє оздоровлення.

2. Враховуючи зменшення кількості дітей у групах та з метою врегулювання відпускного періоду для обслуговуючого та педагогічного персоналу дошкільного закладу, керівники у період з січня до середини травня вивчали ситуацію та проводять опитування серед батьків щодо відвідування їхніми дітьми ДНЗ влітку.

Читайте також: Чи може у Львові дитина-випускник ходити до садочка влітку?

3. За умови зменшення кількості дітей у групі, проводиться об’єднання груп або ж якщо у закладі залишається невелика кількість дітей, то припиняється його функціонування на певний час.

4. Із метою дотримання вимог безпеки життєдіяльності дітей в літній період, на час проведення ремонтних робіт у дошкільних закладах, а саме: поточний чи/і капітальний ремонт приміщень, майданчиків, систем опалення, водопостачання, ремонт та встановлення технологічного обладнання, проведення благоустрою території та ін., також можливе закриття закладу.

Читайте також: До кінця року львів'яни зможуть записувати дітей у садочок онлайн

5. В управлінні освіти міськради зауважують, що не відбувається масового припинення діяльності ДНЗ: коли один дошкільний навчальний заклад закриватимуть, то в цей період працює інший у цьому ж мікрорайоні. До уваги беруться усі пропозиції та потреби батьківської громади.

6. Батькам, які не можуть скористатися відпусткою під час літнього періоду, надаються пропозиції щодо тимчасового відвідування їх дітьми дошкільних закладів у цьому ж мікрорайоні, які не припиняють свою діяльність в цей час.

Читайте також: Як навчити дітей написанню цифр та рахунку

7. В разі виникнення проблемних питань, батькам пропонують звертатися у відділи освіти та управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради за контактними телефонами:

- відділ освіти Галицького району – 235-50-45

- відділ освіти Залізничного району – 262-37-93

- відділ освіти Личаківського району – 276-96-97

- відділ освіти Сихівського району – 254-64-49

- відділ освіти Франківського району – 237-40-19

- відділ освіти Шевченківського району – 252-10-34

- управління освіти ДГП ЛМР – 254-60-48

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!