Як працюватимуть непродовольчі ринки у Львові. Вимоги

1764 0
Контролювати дотримання вимог та оперативно усувати порушення має адміністрація ринку.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

У Львові дозволили діяльність непродовольчих ринків. Однак вони мають працювати відповідно до протоколу. Про це йдеться на сторінці Львів і коронавірус у Фейсбуку.

Зокрема, біля кожного входу до ринку повинні бути станції дезінфекції рук, а також відвідувачам, продавцям та іншим працівникам перед входом на територію будуть перевіряти температуру. На 10 квадратних метрів площі ринку може бути не більше одного покупця. Працівники та продавці — у захисних масках та гумових рукавичках, які необхідно змінювати кожні дві години, дотримуючись правил особистої гігієни.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

Відвідувачам слід бути на ринку у захисних масках, використовувати одноразові рукавиці, приміряючи одяг. Працівників із ознаками гострих респіраторних захворювань до роботи не допускатимуть, вони повинні самоізолюватися вдома. Окрім цього, на ринках рекомендують безготівкову оплату, а вимоги до правил діяльності оприлюднити на видному для відвідувачів місці. А обробляти торговельне обладнання, ручки дверей тощо мають миючими і дезінфікуючими засобами кожних три години, вологе ж прибирання і дезінфекція — в кінці робочого дня.

Контролювати дотримання вимог та оперативно усувати порушення має адміністрація ринку.

Нагадаємо, що вчора, 14 травня, Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків. Вони працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів.  

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!