Як правильно обрати окуляри. Пояснення офтальмолога

3552 0
Вартість якісних окулярів стартує від 700 гривень.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Довге перебування перед монітором часом призводить до відчуття різі, печіння та сухості в очах. З часом це може призвести до серйозних ускладнень зору як у дітей, так і в дорослих. Для запобігання цьому лікарі радять використовувати спеціальні окуляри. Про це йдеться в матеріалі спецпроекту «Твоє здоров’я»: «Проблема не лише в ґаджетах: як запобігти погіршенню зору в дитини».

Існують так звані захисні окуляри (для роботи за комп’ютером), які захищають очі від надмірного електромагнітного випромінювання та допомагають уберегти їх від постійного мерехтіння екрану. Як розповіла Ірина Артищук, дитячий лікар-офтальмолог першої категорії Медичного центру Medicover, найкраще такі окуляри купувати в спеціалізованих магазинах оптики, де в продавця є відповідні документи для продажу та сертифікати якості.

Читайте також: Як морально підготувати дитину до вакцинації. Поради батькам

«Зараз є великий вибір окулярів. Часто звертають увагу лише на оправу, залишаючи поза увагою лінзи, хоча від їхньої якості залежить чіткість зображень. Для дітей краще обирати пластикові оправу та лінзи, які є більш безпечними в плані травматизму. Проте скляні лінзи інколи дають кращу чіткість зображення», — зазначила офтальмолог Медичного центру Medicover.

За її словами, від покупок через інтернет краще відмовитись, адже там можна натрапити на товар сумнівної якості. Не варто розраховувати, що окуляри ціною 200-300 грн захистять ваші очі. Адже вартість якісних окулярів стартує від 700 грн. Найкращі лінзи виробляють у Німеччині, Швейцарії та Японії.

Читайте також: Батьки, лікарі, школа. Хто несе відповідальність за здоров’я школярів

Читайте ще більше фахових порад і тематичних матеріалів у спецпроекті Tvoemisto.tv «Твоє здоров'я». У ньому ми публікуємо тексти на актуальні теми, які найбільше цікавлять львів’ян. Генеральний партнер проекту — Медичний центр Medicover.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!