Львів'янам розповіли, як правильно садити дерева. Інструкція

3766 0
Незабаром у Львові розпочнеться озеленення міста. Tvoemisto.tv зібрало корисні поради від департаменту екології і благоустрою Львівської міської ради для тих львів`ян, які хочуть допомогти у висадці дерев.
Фото: dndz.com.ua

Фото: dndz.com.ua

Яму не слід робити занадто глибокою. Початок кореневища має припадати якраз до рівня землі. Перевірити правильність рівня можна за допомогою палиці (як це зображено на малюнку).

Також усі корінці мають бути у вільному стані, аби дерево нормально прижилося. Засипати яму слід поступово, аби не зашкодити рослині.

Читайте також: У Львові висадять рекордну кількість дерев. Перелік вулиць та видів

Навколо дерева потрібно зробити жолоб. Це допоможе дереву акумулювати воду (поливну або дощову) та довший час отримувати необхідну вологу.

Для молодого деревця потрібна опора. Наступна схема демонструє, яким чином можна її забезпечити. 

Нагадаємо, у Львові створили штаб із озеленення міста. Один із його пріоритетних напрямків роботи – відновлення фруктових садів на території навчальних закладів. Частину коштів нададуть з бюджету, частину профінансують спонсори та благодійники. Закликають долучатись і львів'ян. Звернутись у штаб можна за телефонами 297-59-82067 67 24 572, контактна особа – Маріанна Гавришко. Телефонувати в робочі дні з 9:00 до 18:00

Підготував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!