Як проголосувати за проєкт громадського бюджету. Відеоінструкція

16533 0
Обрати можна один великий і один малий проєкт.

1 листопада розпочалось голосування за проєкти, подані львів’янами на конкурс Громадського бюджету. Голосування триватиме до 23:59 15 листопада.

Читайте також: Перемагають згуртовані. Як виграти конкурс Громадського бюджету

Львів’яни, старші 16-ти років, можуть проголосувати за один малий і один великий проєкт. Для участі у голосуванні, окрім віку, потрібно відповідати таким критеріям:

  • місце проживання людини зареєстроване у Львові (м. Винники, смт. Рудно, смт. Брюховичі), що підтверджується паспортом або карткою львів’янина.
  • підприємство, установа чи організація, де працює людина, зареєстроване у Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці.
  • людина навчається у м. Львові, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.
  • людина володіє на праві власності об’єктом нерухомості у Львові, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності.
  • місце народження людини зареєстроване у Львові, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

Ті, хто зареєстрований у Львові, можуть проголосувати на сайті громадського бюджету за допомогою bank ID або електронно-цифрового підпису. Проголосувати з допомогою bank ID можуть клієнти таких банків: Приватбанк, Монобанк, Ощадбанк, Кредобанк, ПУМБ, Ідея банк, Банк Південний, А-банк, Конкорд- банк, Радабанк, Мотор-банк.

Клієнти Приватбанку також можуть проголосувати з допомогою банківських терміналів та у мобільному додатку Приват24.

Читайте також: Виграти і чекати. Чому втілення проектів громадського бюджету розтягується на роки

Якщо ж людина офіційно не зареєстрована у Львові або їй не вдалось проголосувати на веб-сайті, тоді можна проголосувати у Центрах надання адміністративних послуг Львова. При собі необхідно мати паспорт (якщо людина офіційно зареєстрована або народжена у Львові), паспорт та довідку з місця роботи у Львові (якщо людина офіційно працює у Львові), паспорт та студентський квиток або інший документ, що підтверджує факт навчання (якщо людина навчається у Львові), паспорт та витяг з відповідного реєстру прав власності (якщо людина володіє нерухомим майном у Львові).

Провідна спеціалістка відділу громадського партнерства ЛМР Зоряна Папіж детально розповіла Tvoemisto.tv, як віддати свій голос за обраний проєкт.

За додатковою інформацією щодо голосування можна телефонувати за номером 297-57-63 або писати на електронну скриньку [email protected].

Нагадаємо, ЛМР проголосувала за рішення про те, що бюджет участі у 2020 році становитиме 42 млн грн. Переможців оголосять до 1 грудня, а потім протягом місяця складатимуть план реалізації найкращих ідей. Торік за результатами конкурсу ЛМР погодила фінансування 54 переможців  конкурсу Громадського бюджету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!