Як провести останній тиждень посту. 7 порад

3098 0
Піст – період покаяння і боротьби.
фото: cerkva.in.ua

фото: cerkva.in.ua

1. Потрібно мати план. Найшвидший шлях змарнувати Великий Піст – це мати добрі наміри і… жодного плану. Треба бути конкретним. «Я буду молитися більше»  замало. Якщо ви сформулюєте мету, яку збираєтеся досягти, дотримуйтеся її щодня.

2. Прочитайте хорошу книгу. Святі часто запрошують нас до читання хороших духовних книжок, і немає кращого часу почати, ніж у піст.

Читання Святого Письма або творів святих – добрий початок.

3. Перевірте себе. Піст  це найкращий час зробити іспит сумління. Чи домінує якийсь гріх у вашому житті? Що заважає вам слідувати за Божою волею всім своїм серцем?

Перевірте вашу совість і стан свого духовного здоров'я.

Пам'ятайте, що у Великий Піст ідеться не про відмову від солодощів або інших речей, які нам смакують, а насамперед про покаяння. Самоаналіз може бути болючим, але це здоровий біль, який освіжає нашу душу.

4. Визнайте свої гріхи. Наступним кроком після іспиту совісті є сповідь.

П'ять умов доброї сповіді:

1) Іспит совісті;
2) Жаль за гріхи;
3) Рішуча постанова виправитися;
4) Сповідь;
5) Спокута Богу і ближньому.

5. Моліться. Великий Піст  ідеальний час для планування та реалізації щоденної молитви, яку можна продовжувати решту року. Однак у цей період ми насамперед повинні зосередити свої молитви на покаянні за наші гріхи.

6. Піст. Великий Піст  це хороший час, аби особливо зосередитися на утриманні від речей, які пов'язані з гріхами, що переважають у нашому житті.

7. Давайте милостиню. Під час Великого Посту ми маємо особливо пам’ятати бути щедрими та милостивими до інших, особливо бідних і нужденних. Під час Великого посту знайдіть спосіб допомогти: чи то буде підтримка бездомних чи притулок для них тощо.


Джерело: CREDO

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!