Як прописати дитину. 9 підказок

15639 0
10 днів дається батькам для реєстрації дитина за місцем проживання одного чи обох батьків. А для того, щоб зареєструвати новонароджену дитину, дозвіл співвласників житла не потрібний, – повідомили у Головному управлінні Державної міграційної служби України у Львівській області.
Фото: prospect.zp.ua

Фото: prospect.zp.ua

1. Дитину до 14 років реєструють за місцем проживання батьків.

2. Термін, коли особа, в тому числі дитина, має бути зареєстрована – 10 днів.

Читайте також: 19 дружніх до дітей закладів харчування у Львові. Перелік

3. Для того, щоб зареєструвати новонароджену дитину дозвіл співвласників житла не потрібний.

4. Реєстрація здійснюється лише у тому територіальному міграційному підрозділі, де зареєстроване місце спільного проживання батьків, чи того з них, з ким проживатиме дитина.

5. Якщо батьки зареєстровані за однією адресою, у підрозділ міграційної служби, на території якого планується зареєструвати новонароджену дитину, подається:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • паспорти батьків;
  • заява батьків про реєстрацію дитини (заповнюється у міграційному підрозділі).

Читайте також: У Львові свідоцтво про народження дитини можна отримати в пологовому

6. Якщо батьки зареєстровані за різними адресами:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • паспорти батьків;
  • заява батьків про реєстрацію дитини (заповнюється у міграційному підрозділі);
  • заява-згода другого з батьків на реєстрацію дитини за адресою другого з подружжя (заповнюється у міграційному підрозділі);
  • довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу ДМС про те, що дитина не зареєстрована разом з ними

7. У разі якщо батьки зареєстровані в межах обслуговування одного територіального підрозділу, де саме і розглядається заява про реєстрацію місця проживання дитини, інформація перевіряється працівниками цього підрозділу або надається адресно-довідковим підрозділом відповідного територіального органу ДМС.

Читайте також: Львів’ян закликають записувати дітей до шахових гуртків

8. Вартість послуги 0,85 коп. (0,05 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) сплачується за реквізитами територіального міграційного підрозділу, де надається послуга.

9. У тих районах м. Львова та Львівської області, де працюють Центри надання адміністративних послуг, цю послугу можна оформити через них.

Наразі ЦНАП відкриті лише у 2-х районах м. Львова:

Сихівському районі за адресою: просп. Червоної Калини, 72а;

Личаківському районі за адресою: вул. Костя Левицького, 67.

Як повідомили працівники Львівської міської ради, у Личаківському центрі прийматимуть мешканців і Личаківського, і Галицького районів, поки у Галицькому районі не відкриють свій територіальний ЦНАП.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!