Як родина фермерів на Львівщині розвиває бізнес завдяки кредитам ЄС

8379 0
Компанія «Агротем» змогла отримати мільйон гривень кредиту під лояльні відсотки для розвитку власного бізнесу.

Із 2014 року в селі Селисько на Львівщині працює фермерське господарство «Агротем», що виготовляє тверді сири преміум-класу, домашні йогурти, молоко, масло, які продають у мережі львівських сироварень «Джерсей». Для розвитку справи компанії вдалося залучити 1 млн грн кредитних коштів за допомогою ініціативи EU4Business, яка спрямована на надання доступу до фінансування для малих і середніх підприємств в Україні.

Читайте також: Як залучити вигідні кредитні кошти та створити успішне фермерське господарство завдяки програмам Європейського союзу

За словами співвласниці бізнесу Анни Тимчишин, було велике бажання працювати на землі, тож спершу придбали закинуту ферму та почали розвивати власну справу. Попри розвиток, господарство потребувало новітніх технологій, аби залишатися на ринку та бути конкурентноспроможним.

«На виставці «Aeroport West Lviv», де ми презентували свою продукцію, працівники банку «Львів» розповіли нам про кредити, які ми можем залучити на потреби виробництва», – розповідає Анна Тимчишин.

«Агротем» займається рослинництвом, «Тваринництвом» та переробкою молока. Аби залучити європейський кредит у мільйон гривень, на підприємство безпосередньо прибули представники банку, які оцінили ризики та розповіли про можливості кредитування. Таким чином фермери отримали кредит під лояльні відсотки від німецько-українського фонду.

«Вже три роки не ми не збільшуємо поголів’я корів, оскільки у нас просто немає місця. Тому ми хочемо зробити реконструкцію приміщення та додати ще один доїльний ряд на 58 корів. Власних коштів навряд чи вистачить, тому плануємо знову звернутися в банк», – каже Анна Тимчишин.

Своїм прикладом «Агротем» сподівається змотивувати підприємців не боятися залучати кредити від німецько-українського фонду, ЄБРР та ЄІБ.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!