Як рятують унікальний Поморянський замок. Актуальні фото

3843 0
У Поморянському замку розпочали роботи з ліквідації аварійного стану пам'ятки.
фото: vgolos.com.ua

фото: vgolos.com.ua

Про це повідомили активісти на Facebook-сторінці Pomoriany Castle/ Поморянський замок. «Перед Вами – пам'ятка архітектури національного значення, замок-палац XVI – XVII століття, розташований у смт. Поморяни Золочівського району Львівської області. Балансоутримувач – ЛОДА. Для завершення процесу ліквідації аварійного стану ще бракує 7,449 млн грн. І наше завдання на 2018 рік спільно з громадою, органами місцевого самоврядування та депутатським корпусом десь ці кошти знайти. Намагатимемося системно комунікувати з виконавцями робіт та інформувати громадськість про перебіг подій», – зазначили активісти та перерахували, що вже вдалося зробити.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: історичне селище Поморяни

Читайте також: Жовківський замок готують до масштабної реставрації

Як інформують активісти, у 2016 році за ініційованим ГО «Україна – Європа – Світ» проектом за кошт ЛОДА виконано первинні протиаварійні роботи: на найбільш гостроаварійних ділянках влаштовано стабілізуючі дерев'яні підпори.

Також у 2016 році виконано проект з ліквідації аварійного стану замку. Проект пройшов державну експертизу та погодження Мінкульту. Кошторисна вартість його реалізації склала 10,361 млн грн.

За результатами проведеного 29 серпня 2017 року тендеру на порталі публічних закупівель Prozzoro торги виграло підприємство «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів, запропонувавши найнижчу ціну – 8,249 млн грн.

Для виконання першочергових аварійно-відновлювальних робіт Львівська обласна рада виділила на 2017 рік на вище зазначені роботи 800 тис. грн, які зараз освоюються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!