Як щоденний біг впливає на здоров’я людини. Роз’яснення від МОЗ

5974 0
Регулярні пробіжки продовжують життя на три роки.
фото: slimfaq.in.uа

фото: slimfaq.in.uа

Дослідники, які аналізували стиль життя більш як 55 тисяч людей упродовж 15 років визначили, що регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки, пише на своїй сторінці у Facebook очільниця МОЗ Уляна Супрун. 

Читайте також: Чому самотність шкідлива для здоров'я. Пояснює МОЗ

За її словами, біг дає кардіонавантаження, які дуже необхідні для здоров’я серця. Для цього не обов’язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності становить 5-10 хвилин щодня у комфортному для вас темпі. 

Щодо бігу є різні дослідження, але майже в кожному цифри вказують на користь: для людей, які регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижується на 45%, а передчасної смертності — на 30%.

Читайте також: Уляна Супрун спростувала міфи про популярну дієту

У МОЗ кажуть, що фізична активність — пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. Водночас, що нижче рівень активності, то вищий ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає четверте місце після куріння, діабету та високого тиску.

Тож медики закликають проводити життя в русі. Будь-яка мінімальна, проте регулярна фізична активність дуже корисна для здоров’я. Поради щодо того, як робити це з користю і без травм, можна переглянути за посиланням.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!