Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад

7351 0
Чимало львів'ян прокидаються рано-вранці. Далеко не кожному вдається робити це без проблем. Але можна зробити пробудження більш приємним, бадьорим і швидким. Сьогодні ми опублікуємо кілька порад, які допоможуть цього досягнути.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

1. Пробудження має бути правильним. Як тільки ви почуєте сигнал будильника, відкрийте очі, подумайте про щось хороше і приємне, глибоко зітхніть кілька разів, щоб наситити організм киснем і допомогти йому прокинутися, а також обов’язково потягніться. Також можна злегка поплескати або потерти себе по щоках, щоб спровокувати прилив крові до голови і до мозку. Після цього відразу вставайте з ліжка і приступайте до звичайних ранковим справ. І не відкладайте сигнал будильника, це вам нічого не дасть, окрім ризику проспати.

2. Як сигнал будильника використовуйте якусь приємну мелодію, що викликає у вас позитивні емоції. Це може бути ваша улюблена пісня. Бажано вибрати щось не дуже гучне, адже різкий і гучний звук може налякати й порушити роботу нашої нервової системи.

3. Створіть сприятливі умови. Наприклад, якщо вам потрібно вставати взимку, і ви не хочете вилазити з-під ковдри з-за холоду, то включіть обігрівач, щоб кімната була теплою. Якщо вам в обличчя світить сонце, то зашторте вікна легкими фіранками, які будуть трохи приглушувати світло. Крім того, ваша спальня має бути красивою й затишною, так що відповідально підійдіть до її ремонту і вибору оздоблювальних матеріалів та аксесуарів.

4. Шукайте стимули і причини прокидатися. Навіть якщо вам потрібно вирушати на роботу, знайдіть мотиви. Наприклад, вранці дозволяйте собі маленькі слабкості у вигляді ласощів. Це подарує вам задоволення і змусить чекати ранку і до того ж ніяк не позначиться на фігурі, адже за день всі калорії витратяться. Крім того, можна шукати і маленькі доступні всім радощі. Подумайте про те, що раннє пробудження подарує вам кілька хвилин наодинці з собою, перші ласкаві промені сонця. У вас буде більше часу, а це означає, що ви швидше закінчити всі свої справи. Можна подумати і про те, що ви поліпшите своє здоров’я, станете організованим і відповідальною людиною і будете встигати абсолютно все.

5. Лягайте раніше спати, краще всього до 22:00 години. Виспавшись, ви позбудетеся від таких ранкових симптомів як розбитість, сонливість, втома. Здоровий сон відновлює сили і дарує заряд бадьорості. Крім того, саме вночі виробляються гормони, які нормалізують наш настрій і емоційний стан.

6. Не їжте на ніч. Здавалося б, із ранковим пробудженням це ніяким чином не пов’язано. Але насправді щедра трапеза перед сном змусить працювати організм, не дасть йому нормально відпочити і відновитися, порушить сон. У підсумку вставати вранці буде дуже складно. Краще за годину чи дві до сну випити стакан йогурту або кефіру.

7. Налагодьте і дотримуйтесь режиму. Лягайте та прокидайтеся в один і той же час. У вихідні також. Ось побачите, ваш організм буквально за пару тижнів звикне до такої роботи, почне краще працювати і буде прокидатися сам, навіть без будильника. При цьому ви будете почувати себе чудово.

8. Після пробудження варто випивати склянку води. Вона частково змиє бактерії, що осіли в роті, а також м’яко і дбайливо запустить функціонування організму і допоможе йому прокинутися. До речі, у воду можна додавати лимонний сік, це теж допоможе підбадьоритися.

9. Щоб не валятися в ліжку вранці і не відтягувати момент пробудження, спробуйте залишати будильник не під подушкою чи столику поблизу, а в іншому кінці кімнати. У такому випадку вам точно доведеться встати і пройтися, а фізична активність допоможе прокинутися. Окрім того, можна придбати «розумний будильник», який передбачає введення коду або ключового слова. Так ви зможете запустити роботу мозку.

10. Використовуйте ароматичні масла. Бадьорість вам подарують олія лимона, грейпфрута, неролі, жасмину, гвоздики, м’яти, апельсина, кориці, базиліка, кедра. Можна тримати пляшечку з маслом або ароматичну свічку поблизу ліжка, щоб насолоджуватися приємним роматом під час прокидання.

Джерело: Версії.if.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!