Як стати позитивною людиною: 6 кроків

6833 0
Головна причина, через яку ми шукаємо шляхи покращення самих себе - це бажання бути щасливими. Але щастя – це ментальний стан, тому його «тренування» має важливе значення.
Фото: mkkadry.pl

Фото: mkkadry.pl

Ви можете вважати, що щастя, воно не лише існує всередині, а «живе» і зовні. Наприклад, ми почуваємося щасливими, коли йдемо за покупками по улюблені речі. Ми щасливі, коли сплачуємо борги. Ми щасливі, коли отримуємо високу оцінку, коли нас цінують та люблять. Ми щасливі, коли допомагаємо тим, кого любимо і тим, хто потребує нашої допомоги.

Але частіше ми стикаємося з щоденними дрібницями, які можуть здатися неконтрольованими і неминучими. На кшталт затору, поганої погоди, екзаменів, робочих годин, дратівливих рис характеру когось із колег, економіки країни, хвороби близької людини, розчарування від когось та від самих себе.

Та незалежно від ситуації, у будь-якої історії є позитивний бік. Навчити себе стійкості та відчувати позитив, незважаючи на перешкоди – не легко, але можливо. Далі пропонуємо переглянути 6 кроків, які допоможуть у цьому.

Читайте також: Що не варто робити перед сном? П’ять порад

1. Почніть з перспективи.

Перший крок до того, аби стати позитивною людиною - це знати про перспективу. Тобто відчувати, що ви можете змінити ваш погляд на деякі речі.

Більшість людей із негативним світосприяняттям, як правило, фіксуються на негативному стані чогось. Вони ніколи не зможуть побачити позитивний бік ситуації, бо вони бачать лише одну сторону - негативну.

Дуже легко потрапити у пастку негативного мислення знову. Але головне – це початок. Знати, що ви це можете і рухаєтеся до досягнення мети. 

2. Відчуйте контроль над собою.

Завжди існують речі, що змусять вас почуватися негативно: недостатня кількість грошей, загублені речі, набридливі друзі тощо. Ви не зможете контролювати все, але ви зможете контролювати себе.

- Будьте пунктуальними і ви ніколи не запізнюватиметесь на важливу зустріч;
- Навчіться контролювати "імпульсні" витрати. Таким чином ви не відчуватимете фінансових проблем;
- Станьте обережнішим і уважним. Так ви не зможете зашкодити собі;
- Харчуйтеся правильно та займайтеся фізичними вправами. Ви не будете набирати вагу та будете енергійними;

Якщо ви не хочете змінювати себе для того, аби змінити ситуацію, вам буде важко вберегтися від несприятливих ситуацій. Обставинами можна керувати та покращувати себе.

Читайте також: П’ять порад, що допоможуть навчити дитину вдячності

3. Позбудьтеся заздрощів.

Це нормально відчувати заздрість, якщо в когось є щось, чого немає у вас. Але дозволити заздрощам заволодіти вами не можна, бо це лише вбиватиме вас. Люди роблять божевільні речі від заздрощів.

Коли вам заздрісно, проаналізуйте чому ви заздрите. Подумайте про те, що у вас є щось, чого не має та людина, якій ви заздрите.

Якщо ви заздрите грошам, то, можливо, у вас краще почуття гумору та кращі риси особистості, більш яскраве соціальне життя та більше часу для родини.

Якщо ви заздрите успішному бізнесу, то подивіться на важку працю, яка передувала успіхові і скільки витрачено на це часу.

Якщо це зовнішній вигляд, то подумайте про те, скільки часу та грошей людина витрачає на дотримання власної форми. Якщо це природня краса, яка вас дратує, то, можливо, у вас краще працюють мізки.

Якщо ж ви заздрите щастю, то це сталося, бо людина має душевний спокій і зовсім не заздрить іншим людям.

4. Ліквідуйте гнів.

Гнів живе лише всередині вас, хоч ви і думаєте, що людина, на яку ви гніваєтесь, страждає. 

Для того, аби позбутися гінву, потрібно проаналізувати і спробувати зрозуміти, чому людина вчинила саме так і прийняти це. Якщо людина розчарувала вас чи зробила вам боляче, то оцініть, що буде краще: пробачити чи вигнати її зі свого життя.

5. Прийміть те, що ви не можете контролювати і навчіться бути пружним, терплячим, спокійним та розуміючим.

Наприклад, ви не можете контролювати погоду. Так навіщо ж засмучуватися від цього? Прийміть її і насолоджуйтесь нею.

Іноді, ви не можете змусити техніку працювати тоді, коли вам потрібно. Будьте терплячими.

Ви не можете змусити затор рухатися швидше у годину пік. Просто прийміть це як факт, та подумайте як використати цей час із користю. Наприклад, можна позайматися вправами.

Ви не можете за силою думки змусити полагодитися ліфт. Але оцінюйте це як шанс пройтися пішки і стати здоровішим.

Читайте також: Як правильно мотивувати працівників? Ключові поради експерта. Відео

6. Знаходьте позитивний бік у всьому.

У навіть найгірших ситуаціях існує позитивний бік.

Життя битиме вас ще сильніше і єдиний спосіб пройти крізь це - це мати хороші та позитивні думки, ментальне здоров'я та душевні сили лишатися оптимістом та рухатися вперед із щастям.

Джерело: Українська правда

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!