Як стати щасливим: 10 мотиваційних порад від Івана Павла ІІ

30574 0
Колишній Папа Римський та святий католицької церкви радить не боятися ризикувати заради добрих справ та не зраджувати своє покликання.
фото: askoldova-mohyla.org

фото: askoldova-mohyla.org

1. Відкрийте свої серця і не перетворюйте їх на в’язницю зневіри та сумнівів.

2. Ніколи не переставайте мріяти, адже наші мрії – «еліксир молодості» (Іван Павло ІІ вважав, що саме спілкування з молоддю і їхнє натхнення дарували йому енергію змінювати та пізнавати світ).

3. Не зраджуйте своє покликання, адже тільки тоді можна бути в гармонії з собою, коли ти займаєшся улюбленою справою.

4. Не бійтеся ризикувати заради доброї справи, не лякайтеся відстоювати справедливість, коли це потрібно, цурайтеся лицемірства та зла.

Читайте також: Як досягти спокою: 10 заповідей від святого Івана Павла ІІ

5. Прощайте своїм ворогам і живіть далі. Ненависть знищує людину, руйнує її душу, відволікає від головного – краси світу та неповторності свого життя.

6. Будьте добрими до світу, навіть якщо він готовий розіпнути вас, навіть якщо він відвертається від вашої допомоги і відповідає лицемірством та жорстокістю на ваше милосердя.

7. Навчіться насолоджуватися сьогоднішнім днем, його ексклюзивною красою, надзвичайними можливостями. Минуле змінити не в наших силах, майбутнє – для нас невідоме. Тільки сьогодні ми маємо можливість стати краплею щирості в бурхливих хвилях океану життя.

Читайте також: Слухати, давати, якоритись. Три уроки владики Бориса Ґудзяка для сучасної молоді

8. Оберігайте свою родину як найцінніший скарб, друзів – як ангелів-охоронців, і вірте в щиру та жертовну любов.

9. Сприймайте свої невдачі із посмішкою, не як трагедією, а як спробу чогось навчитися.

10. Запам’ятайте, ніколи не пізно змінити своє життя, впустити Христа у свій дім, навчитися бути терплячими, бути собою і не відрікатися від істини.

За матеріалами «Духовної величі Львова»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!