Як стимулювати автомобілістів пересідати на громадський транспорт у Львові

2864 0
У місті хочуть запустити рекламні ролики, які б стимулювали водіїв пересідати з власних авто в автобуси, трамваї чи тролейбуси.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Днями у Львові тривала дискусія щодо доцільності смуг громадського транспорту. І, як повідомив під час трансляції «Міста і транспорт» мер Львова Андрій Садовий, у місті вже готують промоційну кампанію, аби пояснювати автомобілістам потребу виділених смуг на магістральних вулицях.

За його словами, смуги на Липинського прибрали на час ремонту іншої магістральної вулиці – Богдана Хмельницького. Усі інші – «показують себе дуже добре». Так, у місті хочуть запустити рекламні ролики, які б стимулювали водіїв пересідати з власних авто в автобуси, трамваї чи тролейбуси.

Читайте також: Як варто облаштовувати смуги для громадського транспорту, щоб львів’яни не сварились

«Мінімальна кількість приватних авто має заїжджати в центр міста. Тому ми будемо змешувати кількість приватних авто, переконуючи людей, що у суботу чи в неділю – добре, а в іншому випадку виключно громадський транспорт», – каже він.

Однак для цього Львову потрібно 100 автобусів, 100 і більше електробусів, а також виконати програму з кількості тролейбусів.

Додамо, що, за словами засновниці Міжнародного саміту мерів Ірини Озимок, великі автобуси вміщують 100 людей, середні – 42-70 осіб, трамваї – від 125 до 170. Умовно – це 36 м довжини, що дорівнює лише вісьмом автомобілям. Коефіцієнт приватного транспорту – 1,8, тобто 36 метрів для автомобілів – всього 16 людей, у той час, коли в громадському транспорті їх у рази більше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!