Як у Львові діти Великодню вербу прикрашали: фото

4620 0
Цієї суботи, 23 квітня, понад 100 дітей взяли участь у майстер-класі до Великодня у Сквері Гідності. Школярі взялися майструвати справжні українські Великодні шутки.
Фото: Софія Стельмащук

Фото: Софія Стельмащук

«Зараз дуже часто українці використовують у вербових гілочках не притаманні нашій традиції елементи та кольори. Ми ж навчаємо наших діток робити справжні українські шутки з природніми кольорами і яскравими елементами лише у стрічках», – зазначила Леся Турецька, керівник гуртка фітодизайну Львівської дитячої школи мистецтв.

Окрім плетення верби діти могли долучитися і до ведення гаївок разом з Ольгою Максим’юк, керівником хорового гуртка «Калинонька».

Окрім того, під час події, нагородили переможців конкурсу «Моя писанка у Сквері». Автори наймайстерніших та найкреативніших писанок отримали подарунки від організаторів, громадської організації «Кращий Сихів», туристичної компанії «Чудо тур», «Видавництва Старого Лева» та «Дому книги». Найкращі писанки прикрасили Сквер.

Водночас Мар’яна Пелешко, одна із організаторів події, зазначила: «Це тільки початок. Уже зараз можу анонсувати, що до Дня захисту дітей, який відзначають у червні, ми готуємо приємний сюрприз для школярів. Уже другий рік поспіль відбудеться дитяче свято із ексклюзивними гостями».

Авторка фото – Софія Стельмащук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!