У Львові відкрили перший в Україні Меморіал небесної Сотні. Відео

26949 3
Згодом почнуть будувати пішохідний міст, який з’єднає Меморіал зі сквером «На Валах».
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сьогодні у Львові на пагорбах вулиці Кривоноса відкрили першу чергу Меморіалу Небесної Сотні. Згодом почнуть будувати пішохідний міст, який з’єднає Меморіал зі сквером «На Валах».

Читайте також: Як виглядає меморіал Небесної Сотні у Львові напередодні відкриття. Відео

У відкритті беруть участь родичі загиблих героїв, представники міської та обласної влади, духовенство та охочі львів’яни. До урочистостей долучився також міський голова Кракова. Меморіал Небесній Сотні у Львові став першим в Україні.

Облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 20 млн грн.


Читайте також:
25 Серпня, 2019 18:47
Людмила Сьогодні відвідали меморіал - і виникає питання - чому основний матеіал ( метал ) іржавий?
На мою думку це не те, на що заслуговують ті, які зображені на світлинах і взагалі комплекс виглядає незакінченим - чи то грошей не стало чи може пішли не за назначенням....
24 Серпня, 2019 20:38
Юрій Чого взяли що перший ? 24 серпня 2017 року, у Червонограді відбудеться офіційне відкриття меморіалу Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни.[***]://nadbugom.in.ua/news.php?id=1793
23 Серпня, 2019 14:49
666 ... ото добудують міст і можна буде приступати до побудови головного об'єкту цього проекту -- отої , так необхідної Львову , канатної дороги на Високий Замок ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!