Як у Львові відзначатимуть День захисника України. Програма

5135 0
14 жовтня львів’ян запрошують на молитву за Україну та зустріч побратимів.
фото лмр

фото лмр

У понеділок, 14 жовтня, у Львові відзначатимуть День захисника України. Про програму заходів розповів на брифінгу директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Андрій Ковальський, передає Tvoemisto.tv.

О 9:00 14 жовтня на Меморіалі воїнів УПА на Марсовому полі відбудеться перепоховання двох бійців УПА – Михайла Мочурада «Савура» та Дмитра Онищака «Явіра». Двоє бійців загинули у вересні 1951 року в селі Сороки на Пустомитівщині. Раніше вони були поховані у Щирці, але родина Михайла Мочурада ініціювала перепоховання.

Читайте також: Польща передала Львову оцифровані архіви, вивезені з міста ще під час Другої світової війни

Як зазначив керівник КП «Доля» Святослав Шеремета, це унікальний випадок, коли за допомогою документів та архівів вдалося точно ідентифікувати, кому з бійців належать останки. За його словами, цього року КП «Доля» знайшло останки ще 4-х, вже невідомих, вояків УПА.

Після урочистого перепоховання, о 10:00, на Личаківському цвинтарі вшанують пам’ять Героїв Небесної сотні та воїнів АТО, які загинули на Сході України.

Об 11:00 14 жовтня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться молебень за Україну.

Читайте також: У Львові відзначили День захисника України. Атмосферні фото з військового параду

О 13:00 львів’ян запрошують на площу біля пам'ятника Шевченку, де нові ліцеїсти складатимуть присягу. Як зазначив заступник начальника навчального закладу Тарас Гривул, цього року в ліцей прийшли 26 хлопців з родин Героїв Небесної сотні та учасників АТО.

О 14:30 містян запрошують на відкриття Будинку воїна на вул. Короленка, 1а. Тут можна буде дізнатись, як він працюватиме та які заходи тут відбуватимуться.

О 15:00 у дворику ЛОДА відбудеться «Зустріч побратимів», на яку запрошують ветеранів АТО та волонтерів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!