Як у Львові виглядатиме площа Митна після реконструкції? Візуалізація

11219 0
На початку травня у Львові розпочали роботи з реконструкції пл. Митної. Загальна вартість робіт з ревіталізації площі становить 6 мільйонів гривень. Tvoemito.tv дізналося як виглядатиме площа після проведення усіх робіт та коли їх планують завершити.
Так площа Митна виглядає зараз

Так площа Митна виглядає зараз

Фонтан

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv, начальник управління охорони історичного середовища львівської міськради Лілія Онищенко, найголовніше, що повинно з’явиться на площі Митній – це «сухий» фонтан. Щоправда, це лише умовна назва, у ньому просто не передбачена чаша. Сам фонтан буде пішохідний, тож люди запросто зможуть ходити по ньому, Також він не створюватиме незручностей взимку, коли не функціонуватиме.

«Вода із нього битиме вгору прямо із замощення, тому люди зможуть проходити поблизу фонтану чи бігати по його території. Натомість скульптура хлопчика із фонтану нікуди не зникне. Вона буде, як раніше, знаходитися на площі», - розповіла Лілія Онищенко

Фонтан почали ремонтувати ще минулоріч й уже до кінця цього року планують завершити усі роботи.  

Лавки

Також на площі Митній передбачені нові лавки. Їх виготовлятимуть на замовлення. Завдяки коштам від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на площі раніше вже встановили своєрідний лавочко-лежак, який дає змогу не лише посидіти з комфортом на площі, а й полежати, споглядаючи небо над містом.

Нині на площі уже є шість лавок, планують встановити ще нові. Також неподалік Митної створять нову зупинку, де також облаштують лавки. Виготовляти їх будуть із буку.

Освітлення

За словами Лілії Онищенко, має бути зроблена дуже складна система, яка передбачає точкове вмощене освітлення. Тобто освітлення буде встановлено таким чином, що проводка пролягатиме між плит й освітлюватиме площу знизу.

«Райські яблуні»

Боротися із брудом від транспорту, а також спекою вирішили за допомогою дерев. Їх на площі планують висадити 20

Як пояснювала архітекторка  та співзасновниця організації Urban Ideas Ольга Криворучко раніше райські яблуні обрали тому, що вони декоративні як навесні, так і восени: спочатку цвітуть, а потім мають гарні плоди. За словами дослідника історії Львова Ілька Лемка, у 50-70-х роках ХХ століття на площі Митній росли саме райські яблука. Також тут ростимуть груші «Шантеклер», які дещо вищі за райські яблуні, але теж мають дрібні плоди.  Ще висадять кулясті клени, які росли по периметру площі й раніше. Через назву площі частину дерев вирішили подарувати львівські митники.

Так виглядають райська яблуня, груша «Шантеклер» і кулястий клен
(джерело: biosphere.ub.uawww.vashsad.uagreensad.com.ua

Коли звершаться роботи?

За словами Лілії Онищенко, усі роботи планують завершити до кінця грудня 2016 року.

Детальніше можна прочитати за посиланням

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!