Як у небі Львівщини тренуються військові 80-ї десантно-штурмової бригади. Фото

3227 0
Стрибнути з парашутом мають і солдати, і командири, і навіть капелан.
Фото: Армія Інформ

Фото: Армія Інформ

Цього тижня на Львівщині військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади виконують планові парашутні стрибки. Участь у підготовці беруть близько 200 людей, 120 з яких – стрибають уперше. Про це повідомляє інформагентство Міноборони.

Львівські десантники виконують стрибки з вертольота Мі-8 МСБ.  З військовими свій перший стрибок із парашутом здійснив військовий капелан отець Андрій Дуда.

Нарівні з чоловіками виконували стрибки і жінки-військовослужбовці.

«Ми стрибали з висоти 600 метрів. Це мій третій стрибок із парашутом. Я з дитинства мріяла служити саме в десантно-штурмових військах. І нині моя мрія повністю здійснилася», – каже командир відділення Вікторія Герасимюк.

У Міноборони зазначають, що всі стрибки десантники виконують з використанням українських парашутних систем, що є надійнішими, міцнішими та простішими в експлуатації та обслуговуванні за своїх радянських попередників. Найближчий сучасний аналог – американська парашутна система Т-10. Але українська є стандартною і підходить для всіх повітряних суден, що є на озброєнні ЗСУ.

Фото: Армія Інформ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!