Як уберегти свою Facebook-сторінку від інтернет-шахраїв. 8 правил безпеки

8097 0
Спеціалісти Департаменту кіберполіції Національної поліції роз’яснюють, як українцям вберегти свої аккаунти в мережі Facebook від взлому та шахраїв.
фото: www.ednist.info

фото: www.ednist.info

Найбільш розповсюдженим незаконним способом отримання даних є використання методів соціальної інженерії (злочинне вивідування даних). Метою соціальної інженерії є спонукання людей робити певні дії, які вони за звичних умов ніколи б не вчинили, наприклад, розголошувати персональні дані, переходити на невідомі сайти.

Департамент кіберполіції рекомендує проходити автентифікацію лише на офіційній сторінці https://www.facebook.com, https://uk-ua.facebook.com або в мобільному додатку Facebook та не довіряти підозрілим листам від імені адміністрації, які вимагають від користувачів данні доступу до акаунту. Це дасть змогу уберегти себе та близьких від шахрайських посягань.

Читайте також: Які види шахрайства найпоширеніші у Львові: 8 прикладів

Є кілька правил, які допоможуть не потрапляти на гачки шахраїв:

1. Звертайте увагу на написання адрес сайтів.

2. Якщо Вам пропонують переглянути сайт/фото/відео, зазиваючи емоційними закликами – це, можливо, приклад соціальної інженерії. Тому, якщо відправник Вам не відомий – не переходьте за посиланням.

3. Вводячи логін/пароль на сайтах, звертайте увагу на незвичайні зміни зовнішнього вигляду сторінок. Якщо щось викликає підозру – краще перевірити оригінальність ресурсу ще раз.

4. Критично ставтесь до електронних листів, а особливо до посилань, за якими пропонують перейти незнайомі відправники повідомлень.

5. Вигадуйте оригінальний і складний пароль для поштової скриньки, на яку ви реєструватимете аккаунт у соціальній мережі. Обов’язково створіть додаткові критерії безпеки – наприклад, прикріплення номеру телефону до аккаунту.

6. Спілкуючись в соціальних мережах, не слід сліпо довіряти всім, хто захоче встановити з вами контакт. Особливо якщо в розмові з'являються прохання, пов'язані з відправкою SMS на який-небудь номер або відправки кодів, що раптово прийшли на телефон.

7. Також обов'язково «освіжіть» секретні питання для відновлення паролів на важливих для вас ресурсах.

8. Не прив'язуйте до аккаунту в соціальній мережі реальну кредитку або інтернет-гаманець, якщо на них знаходяться великі суми грошей.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!