Як убезпечити дитину під час відпочинку поблизу водойми

2691 0
Сезон літніх відпусток стартував. Відповідно, для тих, хто ще тільки планує відправитись у мандрівку, варто подбати не тільки про речі, які необхідно взяти, а й про безпеку у подорожі. Пропонуємо дізнатись, як убезпечити дитину, якщо відпочиваєте поблизу водоймі.
фото: dp.vgorode.ua

фото: dp.vgorode.ua

Збираючись із маленькою дитиною на море чи до найближчої водойми, варто пам´ятати золоте правило: відпочивати тільки в перевірених і безпечних місцях. Адже на диких пляжах малюка підстерігає безліч небезпек.

Одна з найважливіших деталей відпочинку біля води - тривалість перебування на сонці. Чим менша дитина, тим більше часу вона повинна перебувати в тіні. З малюком меншим за шість місяців на пляж краще взагалі не виходити. Дітки старшого віку можуть відпочивати на пляжі в години найменшої сонячної активності (до 10.00 і після 16.00).

Неодмінний атрибут відпочинку - сонцезахисний крем із сильним фільтром (як мінімум, 35). Намазати шкіру дитини кремом потрібно щонайменше за 20 хвилин до виходу з дому. Якщо малюк купатиметься, потрібно користуватися водостійким кремом, а аплікації слід повторювати після кожного занурення у воду. Важливо пам´ятати, що сонцезахисні креми можна використовувати лише після досягнення дитиною тримісячного віку.

Читайте також: Де поплавати у Львові? Три відкриті басейни

 У дитини на пляжі обов´язково повинен бути головний убір. Стануть в нагоді й сонячні окуляри, але лише в тому випадку, якщо вони куплені в оптиці, а не в магазині з іграшками.

Під час спеки дитина може постраждати від зневоднення. Найменше проблем із немовлятами: для них завжди готовий свіжий напій потрібної температури. Для старших дітей потрібно підготувати негазовану джерельну воду. Найкраще розлити її по невеликих пляшечка і зберігати в сумці-холодильнику.

Що ж до купання, то плескатися у воді можуть навіть немовлята, котрі не вміють ходити. Головне, щоб батьки міцно тримали їх. Занурювати дитину у воду потрібно поступово, щоб уникнути термічного шоку, а перебувати у воді слід не довше, ніж півгодини.
Читайте також: Навчи мене плавати. В яких садочках Львова діють басейни?
Якщо дитина любить копирсатися в піску біля води, найкраще, щоб за нею спостерігав хтось із дорослих. Крім того, не варто забувати про надувні нарукавники для малюка. Головне правило на відпочинку біля води - не спускати очей з дитини. Кілька секунд, витрачених на пошук газети біля шезлонга, можуть закінчитися трагічно.

За інформацією comments.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!