Як учасникам АТО отримати квартиру у Львові. Перелік документів

8517 0
На сьогоднішній день на квартирному обліку у Львівській міській раді та у списку учасників АТО перебувають 363 учасники АТО та 19 сімей загиблих учасників АТО – мешканців Львова.

Про це повідомили в прес-службі мерії.

Також станом на сьогодні  прийнято 44 звернення учасників АТО про зарахування на квартирний облік у Львівській міській раді.

У Львові щодня проводяться прийоми громадян, які відносяться до цієї категорії пільговиків, розповідала начальник відділу зарахування на облік, обліку і закріплення житла та відселення ЛМР Галина Мазур.

За її словами, учасники бойових дій, які приїжджають на ротацію, особисто приносять документи. Коли вони не можуть прийти, документи приносять їхні сім’ї.

Учасники АТО прирівнюються до учасників бойових дій, але, на жаль, на сьогоднішній день велика кількість не має посвідчень, зазначила Мазур.  У такому випадку документи приймаються за наявності довідки про перебування в АТО. Довідки видаються військовими частинами. Крім того, учасники подають документи, передбачені чинним житловим законодавством.

Читайте також: Будинок для учасників АТО у Львові почнуть будувати через півроку 

Начальник відділу зарахування на облік, обліку і закріплення житла та відселення ЛМР наголосила, що приймаються документи і включаються в список тільки ті черговики, які є мешканцями міста Львова.

Для зарахування на квартирний облік у Львівській міській раді необхідно звернутись в управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури мерії та подати такий перелік документів:

1. Заява (із завіреними підписами охочих стати на квартирний облік).

2. Довідка з місця проживання про склад сім’ї та реєстрацію (додаток № 2) за останні 5 років.

3. Акт обстеження житлових умов (видається ЛКП).

4. Копії свідоцтва про право власності та технічного паспорта (у випадку проживання у приватизованій квартирі).

5. Довідки з місця праці дорослих членів сім’ї (з інформацією про те, чи перебувають на квартирному обліку за місцем праці).

6. Копії документів, які підтверджують родинні відносини.

7. Копії документів, які підтверджують право на пільги (при необхідності).

8. Папка.

9. Паспорти усіх повнолітніх, зареєстрованих у квартирі (копії ст.ст. 1, 2, 10, 11).

10. Копії ідентифікаційних кодів, в т.ч. неповнолітніх дітей.

11. Інформація, яка підтверджує перебування особи в зоні проведення АТО.

Читайте також: Де львівським учасникам АТО виділятимуть землю? Перелік

У необхідних випадках до заяви додаються також медичний висновок, довідка (витяг з рішення районної адміністрації) про невідповідність житлового приміщення встановленим санітарним і технічним вимогам, копія договору піднайму житлового приміщення в будинку державного або громадського житлового фонду чи договору найму житлового приміщення в будинку житлово-будівельного кооперативу або в будинку (частині будинку), квартирі, що належить громадянину на праві приватної власності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!