Як українцям економити на комунальних послугах: 10 простих порад

5412 0
Як менше платити за комунальні послуги, ціни на які постійно зростають? Ініціатива Energy Evolution.UA розробила прості та корисні поради, як скоротити споживання тепла на 50% та електроенергії на 75%, а також – як ефективно економити воду та газ.
фото: соцмережі, ye.ua, hubs.ua, faktor.te.ua, www.noi.md

фото: соцмережі, ye.ua, hubs.ua, faktor.te.ua, www.noi.md

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

1. Поставте лічильники. Витрати на опалення зменшуються на 4%, якщо у вас індивідуальне опалення чи лічильник тепла. Щодо води: якщо лічильника немає, ви платите за розрахунком 350 л на добу на людину, хоча насправді середня витрата – 150 л.

2. Встановіть автоматичний котел. Якщо використовуєте газ для нагріву води, котел з елекрозапалом буде вмикати газ лише тоді, коли потрібно.

3. Замініть стару техніку: новий холодильник класу «А» споживає на 30кВт годин менше енергії, ніж такий самий старого зразка.

4. Чистіть чайник – накип збільшує витрати на нагрів вод на 30%.

5. Використовуйте енергоощадні лампи. Це економить близько 75% електроенергії.

6. Вимикайте прилади з розетки: так можна зменшити рахунок на 6-8%.

7. Поставте склопакети. Вони мають надвисокий ступінь теплоізоляції, що скорочує витрати тепла до 50%.

8. Приберіть декоративні панелі з батарей: вони забирають до 20% тепла.

9. Закривайте кран, поки чистите зуби. З повністю відкритого крана за хвилину витікає 15 л води. Заощаджуйже 900 л води/місяць, 11 тис. л води щороку.

10. Приймайте душ замість ванни: так зекономите до 400 л води на тиждень.

Читайте також: Як економити газ в побуті

Проект Energy Evolution.UA – волонтерська ініціатива з розвитку культури енергоспоживання українців . Мета проекту: підготувати українців до подальшого підвищення тарифів; мотивувати людей берегти енергію на користь національної економіки; підвищити культуру енергоспоживання; зробити крок до енергетичної незалежності нашої країни.

За матеріалами УП.Життя


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!