Як увійти в робочий ритм після свят?

2618 0
Після тривалих святкових вихідних важко влитися у звичний ритм. І робочі будні стають просто каторгою. Хочеться «продовження бенкету», а не повертатися в сірі будні. Робити це потрібно поступово.
фото: charivne.info

фото: charivne.info

Перед виходом на роботу постарайтеся лягати спати трохи раніше, випивати і переїдати трохи менше, вставати трохи раніше.

Адаптуватися в перші буденні дні допоможуть невеликі радощі. Можна сходити зі знайомими в кафе чи влаштувати посиденьки удома за святковим столом - відзначте перший робочий день.

Другий день зберіться за покупками або сходіть в кіно, театр або на концерт. Перший робочий тиждень має плавно перейти від яскравих святкових днів до трудових буднів.

Нехай після роботи в офісі задоволення дає хобі. Це стане своєрідним відпочинком і допоможе зняти стрес, стверджують фахівці.

У перший трудовий день, а також за день до початку робочого тижня рекомендується пити більше води і трав’яних настоїв, які очищають організм від токсинів. А раз на день потрібно їсти буряк, оскільки це холіновмісткий продукт і відмінний антидепресант

Розплануйте свій день

Плавно увійти в робочий ритм допоможе елементарне прибирання на робочому столі - приведення в порядок паперів та чіткий розподіл справ на найближчі дні. Заплановані цілі допоможуть мобілізуватися й сконцентруватися. При цьому важливо поставити перед собою такі завдання, вирішення яких принесе гарні емоції

Не перепрацьовуйте

Якщо ви відразу накинетеся на роботу, можете швидко стомитися фізично і морально.

Для кращої адаптації після новорічних свят психологи радять не планувати на перші робочі дні важливих і відповідальних справ. Якщо ви були за містом, то краще повернутися за кілька днів до початку роботи.

Крім того, психологи радять бути стриманими на роботі в перші дні, так як після свят в суспільстві спостерігається підвищена конфліктність.

За інформацією: gazeta.ua, 0432.ua, 103fm.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!