Як відновити організм після свят: 5 порад

8267 0
Часом після святкових застіль лишаються не лише приємні спогади, а й проблеми зі здоров'ям. Tvoemisto.tv пропонує декілька порад, що допоможуть швидко привести себе до ладу після Нового року та Різдва.

По-перше, варто присвятити кілька днів для розвантаження організму. У цей період краще їсти легкі супи, гречану, вівсяну та рисову каші. Особливу увагу звертати на овочі й фрукти, які теж споживати у розумних кількостях. Такі зусилля допоможуть не лише очистити організм, а й позбутися зайвих кілограмів.

По-друге, вивести токсини після переїдання та вживання алкоголю допоможе активоване вугілля. Приймати його можна 3-4 дні (кількість таблеток вираховується, залежно від ваги). Однак не варто захоплюватися, адже ці ліки після тривалого вживання починають поглинати також і вітаміни, яких після святкувань лишилось небагато.

По-третє, саме вітаміни допоможуть повернути організм до нормального стану. Тут стануть у нагоді різноманітні соки-фреші, компоти з сухофруктів, кисломолочні продукти, нежирна риба. Не зайвим буде й наситити свій організм вітаміном С, вживаючи аскорбінову кислоту протягом кількох днів.

По-четверте, не забувати про цілющі властивості води. Щоденно випиті 1.5-2 літри допоможуть позбутися шлаків, запобігти інтоксикації та зневодненню. У цей період не варто чекати на відчуття спраги, а якомога частіше наповнювати склянку водою.

По-п'яте, для підвищення ефекту усіх зазначених вище порад, радимо на певний час відмовитися від копчених продуктів, тваринних жирів, обмежити споживання м'яса. Корисно також вилучити з раціону каву й спробувати замінити цей напій чаєм або трав'яними відварами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!