Як водії призовного віку, що перевозять гуманітарку, можуть перетнути кордон. Пояснення

15861 0
Громадяни інших областей, які планують виїхати через ПП на Львівщині за гуманітарної допомогою, можуть звертатися у свої військові адміністрації.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Від учора почала працювати система «Шлях» для водіїв призовного віку, що хочуть перетнути кордон з метою перевезення гуманітарних вантажів. Про це сьогодні, 18 березня, під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу повідомив заступник голови ЛОВА Юрій Бучко.  

Найперше перевізникам потрібно звернутися до Львівської ОВА чи одержувача гуманітарної допомоги з листом, після чого їхні дані внесуть в систему та погоджуватимуть у Державній прикордонній службі України.

Читайте також: Трішки вагітний або подарунок у бейбі-боксі. Як налякані чоловіки пробують втекти з України

«Є багато питань щодо виїзду за кордон водіїв призовного віку. Зараз потрібно звернутись в Львівську ОВА або в ту організацію чи до одержувача гуманітарної допомоги з листом, що певні водії планують виїхати за межі країни з метою доставки вантажів. Ці звернення будуть розглядати виключно в тих випадках, коли вони надходять від ГО або від такої форми організації, яка може отримувати вантажі. Це не можуть бути приватні компанії», – каже він.

Після цього, за його словами, Львівська ОВА надсилає дані в систему «Шлях», і вони погоджуються Державної прикордонною службою України.

Громадяни інших областей, які планують виїхати за гуманітарної допомогою, можуть звертатися у свої військові адміністрації. Їх такою вноситимуть в систему «Шлях».

Читайте також: Гуманітарка має стати на рейки. Як і хто координує допомогу на Львівщині

«Прошу не прив’язуватися до кордону. На Львівщині є кілька пунктів пропуску і більшість людей розуміють це так, що погодження має давати саме Львівська ОВА. Це не так, погодження може давати будь-яка військова адміністрація в межах України», – додає він.

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України нагадує про обмеження в перетині кордону для окремої категорії громадян. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років. Окрім цього, прикордонники часто повідомляють про шахраїв, які намагаються організовувати цілі групи чоловіків призовного віку, яким обіцяють у допомозі перетнути кордон.

Відео Дарї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!