Як виглядатиме Горіховий гай після реконструкції. Візуалізація

7395 0
5 лютого відбулись громадські обговорення щодо простору навколо Львівського кіноцентру.
Візуалізація: Інститут просторового розвитку/Facebook

Візуалізація: Інститут просторового розвитку/Facebook

У результаті реконструкції парку Горіховий гай там з’явиться освітлення, нові вуличні меблі та покращена інфраструктура для комфорту мешканців. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«Для мешканців Львівський кіноцентр є досить важкодоступний. Тому ми хотіли розчистити та зробити комфортною та видимою алею, щоб нею можна було пройти в кіноцентр та щоб там не було страшно ввечері», – сказала вона.

Читайте також: Як виглядатиме Замарстинівський парк у Львові. Візуалізація

Під час дослідження розробники проекту помітили, що мешканці використовують парк з транзитною метою. При цьому доріжки в парку незручні – тож було розроблено зонування та план розвитку парку таким чином, щоб транзит став комфортним.

Читайте також: У Львові відновлять дитячий простір. Візуалізація

«Передбачили створення в парку активних та спокійних зон, адже багато людей казали, що використовують час в гаю як можливість побути на самоті. Усі казали, що потрібне освітлення, бо увечері в парку страшно ходити. Там безумовно потрібні лавки, бо ті, що там є, – у поганому стані, на реконструйованій алеї та біля кіноцентру взагалі лавок немає, а потреба в них є велика», – додала вона.

Читайте також: Кремнієва долина поміж будинків. Як розвивається південний захід Львова

Окрім того, у парку будуть встановлені бетонні клумби, що урізноманітнять простір навколо.

«Люди дуже часто не розуміють, що відбувається в кіноцентрі, отже ми вирішили встановити рекламну площину, що буде підсвічуватися, освітлювати простір навколо, буде закрита склом та належати кіноцентру», – додала вона.

Проект розробив Інститут просторового розвитку на замовлення ЛКП «Зелений Львів».

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!