Як виглядатиме зелена зупинка у Львові. Фото

4815 0
Учасники конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» за підтримки мерії Львова розробили проект «зеленої зупинки» у Львові. На її даху висадять рослини-сукуленти і навіть встановлять сонячні батареї. Сьогодні, 4 червня, відбувся брифінг щодо створення першої в Україні ЕКО Зеленої Зупинки у Львові, на якому запрезентували її проект.

Як ми вже повідомляли раніше, облаштувати зупинку коштуватиме недешево - лише покрівля із рослинами обійдеться у майже 40 євро за кв.м., однак і термін її експлуатації вчетверо довший, ніж у звичайної зупинки, розповіла керівник проекту. Для того, аби конструкція могла витримувати навантаження ґрунту та рослин на даху, вона повинна бути виготовлена з особливо міцних матеріалів - навантаження може сягати 100 кг на 1 кв.м. Мінімальну площу зупинки планують у розмірі 15 кв.м.

Висадити на даху зупинки хочуть рослини-сукуленти - тобто ті, що мають тканини для запасу води і не потребують багато догляду. Над проектом наразі працюють п'ятеро людей. Це молодь із освітою в галузі екології, садово-паркового господарства, соціології, економіки та хімії. Долучився до проекту і ландшафтний архітектор.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!