Львів заполонив шкідливий для здоров'я дим

4048 3
Дим, що потрапляє у повітря від спалювання рослин, є вкрай шкідливим не лише для алергіків. Зокрема, токсини, що утворюються при спалюванні рослин шкідливі для усіх систем в організмі, зокрема, вони завдають шкоди бронхо-легеневій, судинній, та статевій системі та завдають шкоди для імунної системи та щитовидної залози. Як можна захиститися від шкідливого впливу tvoemisto.tv розповіла головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ЛОДА з алергології Анізія Бандрівська.

Нагадаємо, упродовж двох днів львів’яни обурювалися через неприємний запах, дим та білий попіл, який літав у повітрі. Причиною цьому стало спалювання трави в приміських районах.

Під час спалювання сухих рослин в повітря потрапляють всі ті шкідливі речовини, які вбирала рослина впродовж свого росту. Окрім того, виділяється ще чимало токсичних сполук горіння, каже лікар. Якщо в організм людини потрапить велика кількість таких речовин – реакція організму може бути непередбачуваною.

«Дим від спалювання рослин, можливо, є навіть токсичнішим від куріння. Він з повітрям потрапляє у бронхи та легені, а звідти  кров розносить токсини по всьому тілу», - каже Анізія Бандрівська. Особливо шкідливим є такий дим для дітей та вагітних жінок.

Щоби убезпечити себе від шкідливого впливу, найбільш дієвим способом є не спалювати сухі рослини та не палити траву, каже лікар. Утім, якщо від вас це не залежить, слід дотримуватися простих рекомендацій, що дозволять зменшити шкідливий вплив диму:

- не виходьте на вулицю, особливо з дітьми, коли бачите, що повітря надворі задимлене;

- якщо іти на задимлену вулицю таки доведеться, використовуйте захисні спреї для носа – вони запобігають всмоктуванню шкідливих речовин. До слова, такі спреї також допоможуть, якщо ви страждаєте на алергію, до прикладу на пилок;

- якщо ж усе-таки вам не вдалося уникнути диму і ви його надихалися, повернувшись додому промийте ніс сольовим розчином. Це допоможе також людям що страждають алергією, якщо надворі весна і в повітрі є пилок, чи інші алергени. Корисним буде також прийняти душ, щоби змити із себе  токсин із диму, а також промити горло;

- якщо надихалися диму, варто прийняти також сорбент, до прикладу – активоване вугілля. Він допоможе очистити організм від токсинів;

- якщо вам доводиться значний час вдихати задимлене повітря, скажімо через особливості вашої праці – обов'язково вдягайте респіратор. Адже, лише він зможе захистити органи дихання та ваш організм від шкідливих токсинів.


Читайте також:
11 Березня, 2015 17:11
kik чув що еко нагляд здійснює в нас армійська структура а не окрема поліція як в Європі.
11 Березня, 2015 10:33
Наївний Амігос Нах***рен писаті такі статті? Зверніться в спеціальні служби а не розказуйте небелиці
11 Березня, 2015 10:19
ЛІНА ДУЖЕ КОРИСНІ ПОРАДИ!!!
АЛЕ ДЛЯ ЧОГО ЗА НАШІ КОШТИ УТРИМУЄТЬСЯ ЕКОЛОГІЧЕА СЛУЖБА???
ЧИМ ВОНИ ЗАЙМАЮТЬСЯ???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!