Як заповнені «ковідні» лікарні Львівщини і як змінився показник заповненості ліжок

29036 0
Наступного тижня хворих на коронавірус почне приймати ще Львівська обласна лікарня та Самбірська районна лікарня.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

За минулу добу на Львівщині госпіталізували з підозрою на коронавірус 133 особи, а на самоізоляцію скерували 406 осіб. У стаціонарах перебувають сьогодні 1326 хворих. Про це повідомили у ЛОДА.

Читайте також: Портрет хворого на Covid-19. Що змінилося на Львівщині

Якщо говорити у розрізі лікарень, то 170 пацієнтів лікуються у Львівській обласній інфекційній лікарні, 181 – в Центрі легеневого здоров'я, 78 – у 8 міській лікарні, 59 – у 1 міській лікарні, 156 – у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих, 127 – у Стрийській міській лікарні, 65 – у Кам'янка-Бузькій лікарні, 101 – в Стебницькій міській лікарні, 33 -– у Сокальській районній лікарні, 61 – у Рудківській лікарні, 39 – у Новояворівській міськлікарні імені Юрія Липи, 124 – у Лікарні швидкої допомоги, 7 – у Львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ, 52 – у Жовківській районній лікарні, 1 – Першому пологовому будинку, 42 – Жидачівській ЦРЛ та 30 у Буській ЦРЛ.

На лікуванні у відділенні реанімації перебуває 101 людина, 26-теро підключені до апаратів ШВЛ.

Читайте також: Була там, де важко. У пам'ять про лікарку-анестезіолога Ірину Федоришин

Зазначимо, що в Україні змінили показники для визначення індикатора заповненості ліжок, призначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом. Відтепер цей індикатор буде визначатися за двома показниками, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Перший показник – відсоток заповненості ліжок пацієнтами з Covid-19. Діагноз має бути підтверджений позитивним тестом ПЛР. Цей показник використовується для визначення рівня епідемічної небезпеки в області.

Другий показник – відсоток заповненості ліжок пацієнтами з Covid-19 і пацієнтами з підозрою на це захворювання. Цей показник використовується для моніторингу стану готовності системи охорони здоров’я до надання медичної допомоги хворим з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, що Львівська обласна лікарня наступного тижня почне приймати хворих на коронавірус. Також наступного тижня підключать Самбірську районну лікарню. Після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисяч пацієнтів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!